Zastupitelstvo města se na čtvrtečním zasedání zabývalo smlouvou o budoucí smlouvě o převodu nemovitosti se společností Karsit Automotive.

Dokument zastupitelé schválili na srpnovém zasedání zároveň s prodejem pozemkových parcel v Průmyslové zóně Zboží, kde by měl do několika let vyrůst nový moderní strojírenský závod na lisování kovových dílů pro automobilový průmysl, se zahájením výroby v první polovině roku 2019.

„Při kontrole pro zveřejnění smlouvy, která byla podepsána 30. září, vyšlo najevo, že dokument, který schválili zastupitelé, a ten, který byl podepsán, nejsou zcela totožné, a to ve výčtu pozemků, kudy by měla v budoucnu vést příjezdová komunikace k průmyslové zóně. V podepsané smlouvě byl výčet pozemků rozšířen o šest pozemkových parcel," vysvětlil starosta města Jan Jarolím. Vzhledem k tomu byla zastupitelům předložena dohoda o zrušení smlouvy z 30. září a kvůli úpravě umístění příjezdové komunikace také dodatek ke schválené smlouvě o budoucí smlouvě o převodu nemovitosti, s úpravou výčtu pozemkových parcel dotčených stavbou budoucí příjezdové komunikace a s prodloužením termínu nabytí právní moci stavebního povolení z 31. března na 30. září 2017.

Jak starosta Jan Jarolím přítomné na zastupitelstvu ujistil, nebylo záměrem města Dvůr Králové nad Labem ani společnosti Karsit Automotive vědomě podepsat jiné znění smlouvy, než která byla schválena. „Proto jsme se s jednatelem společnosti Františkem Řípou domluvili, že učiníme všechny kroky, aby byla tato chyba napravena a 8. prosince 2016 jsme podepsali smlouvu o budoucí smlouvě o převodu nemovitosti ve schváleném znění," sdělil Jan Jarolím a dodal: „S aktuálním pozemkovým vytýčením budoucí příjezdové komunikace k průmyslové zóně tak, jak je předjednáno se silničním správním úřadem a s dopravním inspektorátem Policie ČR, však nesouhlasilo ani znění schválené smlouvy, ani podepsaný rozšířený seznam zasažených pozemků. I proto bylo vhodné schválit znění s aktuálně vymezenými pozemky."

Zastupitelé města nakonec po dlouhé diskusi dohodu i dodatek schválili.

Jan Braun