Už od poloviny června budou v provozu v centru Dvora Králové nové veřejné toalety. Město totiž započalo s rekonstrukcemi prostor v blízkosti centrálního náměstí T. G. Masaryka. Objekt WC bude bezobslužný, za jeho využití se má platit prostřednictvím mincovních automatů u vstupu. Rozšířeno tu bude zázemí pro hendikepované občany i pro rodiče s dětmi.

VÍTANÁ INVESTICE

„Stavbaři musí změnit dispozice veřejných toalet, a to kvůli jejich rozšíření pro vozíčkáře a bezbariérový přístup. Dochází k modernizaci vybavení, nově tu bude umístěn například i přebalovací pult," uvedl Jan Fíla z královédvorského městského úřadu.

Přestavba zničených toalet na moderní zázemí vyjde město na zhruba 900 tisíc korun. Důležité pro investici je, že se stihne dokončit ještě před začátkem nové turistické sezony.

A lidé si novinku pochvalují. Na oficiální facebookové stránce Město Dvůr Králové nad Labem se pozitivně vyjádřila třeba Jana Kolářová. „Konečně. Za místní i turisty: 3 krát hurá! Dosavadní veřejné WC byla ostuda města," napsala.

NOVÉ WC MÁ I TRUTNOV

Před časem nové toalety vznikly také v sousedním Trutnově. Místní trápila jejich absence na autobusovém nádraží. Město původně počítalo s tím, že tu sociální zázemí vznikne až při plánované výstavbě obchodního centra a odbavovací haly. Dosud ale nenašlo vhodného investora, proto sáhlo k provizornímu řešení. Nové trutnovské záchodky jsou umístěné do buněk, jednotlivé sekce jsou ovšem vybaveny elektrickým topením a bojlerem na teplou vodu. Otevřeno tu je od 6 do 18 hodin.