Ze čtrnácti semifinalistů vybrala porota před čtrnácti dny postupovou šestici, která se bude v pátek ucházet o prestižní učitelské hodnocení. To vychází především z oblíbenosti jejich žáků. Právě ti totiž své kantory do soutěže hlásili.

Zatímco v semifinálovém kole musela čtrnáctka učitelů prezentovat v Praze tři věci, které dokládají jejich vzájemný vztah s žáky, ve finále budou mít úkol jiný. Už zítra si učitelé zasoutěží společně se svou třídou. Pedagogové musí porotu nejprve zaujmout individuálním vystoupením, následně předvedou také společný program s žáky. Další dva úkoly jsou zatím tajné.

Do soutěže se aktivně může zapojit také veřejnost a svými hlasy tak podpořit kolegu učitele či místního rodáka. Ámosem sympaťákem se totiž stane ten učitel, který obdrží nejvíce hlasovacích sms zpráv od veřejnosti. (Pro Jana Flídra se hlasuje do zítřejšího poledne zasláním sms ve tvaru AMOS mezera 1 na na číslo 900 11 04 pozn. aut.).

Slavnostní korunovace vítězů proběhne v sobotu 19. března na Galavečeru ankety Zlatý Ámos a Kantorském bále v Národním domě na Smíchově. Kromě královédvorského Flídra si postup do finále vybojovali také Lenka Fréharová ze ZŠ B. Němcové v Zábřehu, Ivo Hasala ze ZŠ a Gymnázia Vítkov, Alena Michálková ze ZŠ a MŠ Černovice, Michal Pospíšil ze ZŠ U Tenisu v Přerově a Zuzana Štočková ze ZŠ Praha-Vinoř.