„Řada Trutnováků se díky těmto hodinám orientovala. Ať už šli do práce nebo spěchali na autobus či vlak, stačilo, aby se podívali na střechu budovy a věděli, kolik je hodin. Chtěl jsem tedy podpořit jejich návrat. Obrátili jsme se na společnost Atrium Upa Valley, která zde sídlí, a společně se domluvili na instalaci nových hodin," vysvětlil trutnovský starosta Ivan Adamec.

Nové digitální hodiny o rozměrech 3 krát 1 metr budou střídavě ukazovat datum, čas a aktuální teplotu vzduchu. Nachází se ve výšce dvacet metrů, takže zobrazované údaje by měly být dobře viditelné i z dálky. Jejich pořízení vyšlo na 200 tisíc korun.

„Vedení města se snaží vytvářet podmínky pro pohodlný život občanů a budovat pěkné a příjemné prostředí. Neviděli jsme tedy důvod, proč nevyjít vstříc jeho požadavkům, a hodiny jsme nechali vyrobit. Je to jeden z příkladů, kdy spolupráce mezi městem a soukromým sektorem funguje," řekl Jaroslav Kubec, ředitel společnosti Atrium Upa Valley.

Slavnostní odhalení se uskuteční v pátek 28. dubna v 9 hodin ráno. Původní digitální hodiny už nebyly provozuschopné. Demontovány byly v polovině loňského roku.