Řada menších středisek však dnes již ukončila sezonu. O víkendu na horách panovalo slunečné počasí, které na sjezdovky přilákalo tisíce lyžařů. Lyžuje se za snížené ceny, například ve Špindlerově Mlýně i ve areálech SkiResortu Černá hora - Pec je denní skipas za 590 korun.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec, který zahrnuje pět středisek, o víkendu lyžovalo kolem 8000 lidí. "Neděle byla díky ochlazení lyžařsky lepší. Pomohla i změna času ze zimního na letní, kdy se začalo lyžovat o hodinu dříve," řekl ČTK ředitel SkiResortu Petr Hynek.

Od pondělí budou ve SkiResosrtu v provozu areály na Černé hoře u Janských Lázní a v Peci pod Sněžkou s celkem více než 20 kilometry sjezdovek. "Na sjezdovkách je od 50 do 100 centimetrů technického sněhu a pro běžkaře bude upraveno přes 30 km tratí," řekl Hynek. Areály SkiResortu Velká Úpa, Černý Důl a Svoboda nad Úpou dnes ukončily provoz. Naposledy se dnes lyžovalo i v Herlíkovicích. V omezeném provozu ještě budou od pondělí v Krkonoších areály Mladé Buky a Malá Úpa.

V Říčkách v Orlických horách předpokládají provoz do neděle 2. dubna, lyžařská škola bude v provozu do 31. března. "Dnes byly v Říčkách otevřeny všechny sjezdovky bez omezení, leží na nich 40 až 90 centimetrů sněhu," uvedl ředitel skicentra Jan Duffek.

V Pardubickém kraji se bude od pondělí lyžovat jen v Dolní Moravě, kde bude v provozu sjezdovka Kamila s kotvovým vlekem. "Sněhu je dost, ale lidí už není tolik," uvedli vlekaři z Dolní Moravy. Dnes ukončil provoz areál v Červené Vodě - Čenkovicích. Již dříve se zastavily vleky v Hlinsku na Chrudimsku a ve středisku Peklák u České Třebové na Orlickoústecku.

Na hřebenech Krkonoš leží zhruba jeden metr sněhu. V lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. V nejvyšších partiích Orlických hor je kolem 20 centimetrů sněhu.