Hlavním dějištěm bude prostor na dojezdu sjezdovky Javor, kde vznikne stanové městečko s aktivitami, které v sobě kombinují zábavu a sport. Program bude primárně zaměřený na děti a jejich dospělácký doprovod. Současně některé aktivity budou rozmístěny v rámci celého skiareálu, například trať Funline, která je k dispozici všem návštěvníkům po celou zimní sezónu.

KM Racing kamion

Martin Macík je součástí závodního týmu KM Racing a současně nejmladším řidičem, který nedávno úspěšně absolvoval se svým závodním kamionem náročnou Dakarskou rallye. Martin a jeho závodní kamion dorazí také do Pece, takže si můžete kamion prohlédnout, nafotit si či nechat se zvěčnit profesionálním fotografem. Součástí prezentace KM Racing bude také autogramiáda tohoto mladého sympaťáka ze Sedlčan.

Burton Riglet Park

Projekt Burton Riglet Park je zaměřen na výuku základů snowboardingu pro děti od 2 do 6 let, která není běžně v lyžařských a snowboardových školách. Instruktoři bezpečnou a zábavnou formou představí nejmenším snowboardistům tento sport. Výuka trvá cca 5 minut a po absolvování dostane každý účastník medaili, diplom, památeční fotku a malý dárek. Pro výuku není potřeba jakékoliv vybavení ve stánku Burton je možnost bezplatného zapůjčení dětských snowboardů, bot, vázání a helem.

Happy Hill slalom

Jednoduchý dětský slalom je realizován ve spolupráci s místní ski/snb školou Happy Hill a v tomto případě nepůjde o závodní disciplínu na čas, ale spíše o zábavu a první zkušenosti pro nejmenší lyžaře a snowboardisty.

Ve spolupráci se školou Happy Hill proběhnou také dva bezplatné výukové bloky, kde se pod vedením profesionálního instruktora lyžování a snowboardingu můžou děti zdokonalit. Výukové bloky po 1,5 hodině budou přizpůsobeny a určeny především dětským zájemcům. Kapacita je omezena na 10+10 zájemců (ski+snb) v jednom bloku a nutností je registrace ve stanovém městečku.

Focení a tisk

V rámci celého dne a jednotlivých stanovišť se bude po skiareálu pohybovat fotograf, který bude k dispozici malým i velkým návštěvníkům. Po dohodě se můžete nechat zvěčnit, s možností bezplatného tisku přímo ve stanovém městečku. Současně bude možno všechny fotografie stáhnout na webu Funline.cz.

(njt)