V sobotu se v jediném ledáriu v České republice uskutečnil už druhý speciální koncert. Mezi ledovými sochami zazněly tentokrát zamilované písně z muzikálu Noc na Karlštejně. Po hudebním zážitku mohli návštěvníci akce povečeřet ve vyhlídkové restauraci Na Pláni.

Sopranistka Lucie Juránková a sólistka brněnské zpěvohry Magda Vitková rozezněly svými hlasy špindlerovský ledový chrám. Na programu byly známé muzikálové písně jako Lásko má, já stůňu, nebo Do věží. Návštěvníci ledária si tak užili netradiční, zhruba 25minutový hudební blok doplněný o světelné efekty.

Hosté, kteří si na tuto jedinečnou akci zakoupili vstupenky, si poté mohli vychutnat zážitkovou večeři v panoramatické restauraci Na Pláni. Čekalo na ně čtyřchodové menu doplněné o kvalitní francouzská vína. Na hřebeny Krkonoš je vyvezla nová šestisedačková vyhřívaná lanovka s bublinou.

Skiareál chystá další akce v ledáriu

Ledárium, ve kterém se udržuje teplota -7 °C, nabídne v letošní zimní sezóně další hudební skvosty.

„Na svátek zamilovaných jsme koncert tematicky zaměřili právě na panovníka Karla IV., kterému je celá výstava v ledáriu věnována. Už v lednu jsme v ledáriu uskutečnili koncert dívčího pěveckého sboru ZUŠ Karla Halíře a rozhodně chceme s koncerty pokračovat až do konce zimy," řekl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

V pátek 26. února tak ledárium nadvakrát rozezní znovu známé muzikálové písně. Kromě písní z muzikálu Noc na Karlštejně bude na programu také „Barkarola" z opery Hoffmanovy povídky nebo „Květinový duet" z opery Lakmé. Představí se opět sopranistka Lucie Juránková a sólistka brněnské zpěvohry Magda Vitková. V 16.30 vyveze návštěvníky lanovka na první koncert, o hodinu později pojede na Pláň druhá skupina hostů, která se kromě koncertu může opět těšit na Zážitkovou večeři v restauraci Na Pláni.

Vstupenky na koncert či koncert spojený se Zážitkovou večeří si můžete rezervovat na tel: 499 467 101 nebo na info@skiareal.cz.

Ledárium vzdává hold Karlu IV.

Ledárium u horní stanice lanovky na Pláni nabízí po celou zimní sezónu výstavu ledových soch spojenou se 700. výročím narození Karla IV. Na sochy panovníka, jeho manželek, ale i zmenšeninu hradu Karlštejn a gotické prvky se spotřebovalo 42 tun ledu. Atrakce je pro všechny návštěvníky zdarma každý den. Ledové iglú bude otevřené až do konce března, pokud to klimatické podmínky dovolí.

Skiareál Špindlerův Mlýn