„Následně bude zahájena sezóna také na bunkru v Odolově, zhruba kolem 11. hodiny. Zájemci mají možnost v muzeu zhlédnou novou expozici obohacenou o řadu exponátů a na bunkru pak repliku střílny L1 připravenou k sestavení a osazení," potvrdil David Beneš z provozujícího Klubu vojenské historie Odolov. Muzeum bude otevřené každý víkend až do října, bunkr poslední víkend května i června, o prázdninách pak víkend každý.

Děti po čtyřiadvacáté vyrazí kolem Lipnice

Dvůr Králové - Na tento víkend chystá TJ Sokol Lipnice další ze svých akcí pro děti. Pořádá už čtyřiadvacátý ročník pochodu za pohádkovou abecedou. Akce , která se koná již zítra, vede okolím Lipnice. Startuje se mezi 13 až 14.30 hodinou z místního hřiště. Pořadatelé upozorňují, že trasa není vhodná pro kočárky. Občerstvení pro zájemce bude zajištěno, v cíli je možné si opéct špekáčky. V případě vytrvalého deště se bude akce konat o týden později, tedy 2. května.

O víkendu rybáři nahodí udičku na Kulaťáku

Malá Skála - O víkendu proběhne u rybníka Kulaťák na okraji Malé Skály 27. ročník rybářských závodů O putovní pohár. V sobotu pro dospělé se startem v sedm, prezentace začne o hodinu dříve. V neděli se uskuteční závody dětí, začátek je od devíti. Kdo letos dovrší 15 let, patří do kategorie dětí, ostatní budou zařazeni do kategorie dospělých. Hodnotné ceny jsou nachystané pro borce z obou závodů. Akci pořádá Místní organizace Českého rybářského svazu Malá Skála, zúčastnit se mohou též členové jiných organizací i nečlenové svazu. Startovné je 220 korun a zahrnuje i porci guláše. Počet závodních míst je omezen na rovnou stovku.

Český ráj zahajuje letošní sezonu s párou

Český ráj - Již 12. ročník zahájení turistické sezóny v rámci hry Za pověstmi Českého ráje je na programu již zítra. Při putování Hruboskalskem na zájemce čeká plno všetečných otázek a zajímavých úkolů, na cestě je budou provázet postavičky z pověstí. Start: Lázně Sedmihorky 8.45 až 10.45 hod. Cíl: Areál Šťastná země v Radvánovicích u Turnova. Tam je naplánován na 14.30 příchod krále Granáta s královnou a družinou a v 15 hodin začne losování o zajímavé ceny.Trasa pochodu povede po turisticky značených cestách. Připraveno je i divadelní představení. Pro účastníky akce jsou připraveny pohádkové autobusy a parní vláček. Odjezd autobusů z aut. nádraží: Na Lukách, kde je možné zaparkovat (10 Kč / 1 cesta). Tam (Sedmihorky) 8.30, 9.00, 9.30, 10.00 a zpět (ze Šťastné země) dle potřeby. Odjezdy parního vlaku z hlavního nádraží ČD (staví v: Turnov město a Sedmihorky) do Hrubé Skály: z Turnova 8.30, 10.15, 14.30, 16.25 a z Hrubé Skály: do Turnova 9.06, 11.06, 15.06, 17.01.