Someliérka  

Ve čtvrtek 10.10. přijela za námi do Trutnova po domluvě s ředitelem J. Ročkem someliérka p. Frčková z Prahy. Klub navštívila letos již popáté - první a druhý rok byla akce směřována na Francii, třetí rok na Itálii, čtvrtý na Španělsko a letos na Jižní Ameriku. Pokaždé šlo o ochutnávku vín dané oblasti obohacenou o kombinaci vína se sýrem nebo salámem. Nejprve přišla na řadu bílá vína - ta jsou lehčí a slabší, a po nich následovala vína červená. Tato každoroční akce, která se stala prakticky již tradicí, opět dokonale stmelila členskou základnu, neb i tentokrát probíhala ve všeobecném veselí. Po ukončení akce byli všichni (kromě ředitele, který byl poctěn funkcí šoféra) nádherně bujaře ovíněni.  

Muzeum aut Nová Paka a následné setkání s Veterány ze Dvora Králové

Sobotní akci si vzal na starost zčásti Luděk, který chtěl pozvat k sobě na návštěvu do Nové Paky členy Klubu.  Tam se podařilo domluvit prohlídku muzea starších, převážně vojenských, aut ze druhé světové války. Ve spolupráci s majiteli si někteří vyzkoušeli i přilby vojáků Wehrmachtu a americké armády. Po obědě v restauraci ve Staré Pace jsme se přesunuli zpět do Trutnova na setkání s královédvorským Klubem veteránů a jejich nablýskanými čtyřkolovými miláčky. Někteří z nás zakusili i projížďku v těchto skvělých strojích. Po projížďkách se na závěr vytvořila společná fotografie a domluvila účast na další rok.

Francouzská aliance v Pardubicích

Posledním výletem letošního roku byl již tradičně několik let organizovaný výlet do Francouzské aliance v Pardubicích a na předvánoční nákupy v místním nákupním centru. Ve Francouzské alianci pro nás připravili snídani po francouzsku - především sladkou, ale byla i k zakousnutí smažená vajíčka - ta připravil sám ředitel Samuel. Při volné debatě došlo i ke zpěvu, kdy stážistka z Tours, ředitel Samuel spolu s Barborou zazpívali známý francouzský šanson. Při společné závěrečné fotografii se domluvila možná návštěva u nás v Klubu na faře CČSH v Trutnově ve čtvrtek 5.12. a tematicky na francouzsko-české vánoce.

Klub se nyní už chystá na zimní akce - promítání o Krkonoších a setkání s Francouzi na předvánočním posezení. Také se plánuje setkání s dobrovolníky a předvánoční posezení v restauraci s předáváním dárků.