V sobotu 13. června připravil člen Luděk s asistentem Milanem program v Nové a Staré Pace. Hned na začátku byla naplánovaná návštěva katolického klášterního chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Zde nám místní farář povídal o historii chrámu, poutavě popisoval symboly na oltářích, obrazech a freskách.

Klášter byl postaven na konci vrcholného baroka. Po prohlídce a přednášce se výprava přesunula do místní klenotnice, kde jsme si mohli prohlížet vyvřelé horniny nejrůznějšího stáří, zkameněliny i vzácné minerály a v prvním patře i drahokamy jako achát či ametyst.

V sobotu se konaly v městském parku oslavy 75. výročí lesnické školy v Trutnově.
Lesu zdar zní v Trutnově už 75 let. Na studenty mají políčeno Finové

Po prohlídce i drobném nákupu upomínkových předmětů výprava zamířila do Staré Paky. V Domečku plném koleček jsme měli k obědu grilovaná kuřata s bramborem a zeleninou. Domeček plný koleček nabízí ubytování, volnočasové aktivity i možnost práce pro tělesně postižené.

HROMADNÁ OSLAVA JMENIN A NAROZENIN

Ve středu 24. června se na faře konala hromadná oslava Eva březnové narozeniny, Jarča červnové narozeniny, Pavel s Honzou červnové jmeniny. Ředitel Honza zajistil několik kil naložených kuřecích řízků, které pomáhali opékat kluboví dobrovolníci.

V Jírových sadech v Nové Pace byl v sobotu odhalen pomník hrdinům vzdušných bojů 2. světové války. V Suchardově pa byla zahájena vernisáží výstava Novopačtí rytíři nebes. Foto: facebook
FOTO: Novopačtí vzdali poctu válečným letcům

VÝLET NA SNĚŽKU

Po roce se dle zájmu zopakoval výlet na Sněžku. Výpravu Krakonoš pozval již na začátku července, kdy ještě lidé tolik necestovali. Sice při nástupu pěti vozíčkářů a jedné nevidomé s doprovodem se vytvořila trochu fronta, ale přesto vše bylo únosné.

I počasí Krakonoš zajistil mnohem lepší než v loňském roce. Čekaly nás nádherné výhledy a nechybělo povídání pana Nýče, zaměstnance KRNAPu.

Ve Velké Úpě došlo ke střetu tří vozidel poté, co řidička Škody Octavia zřejmě usnula za volantem.
Na cestě z Pece pod Sněžkou bourala tři auta, řidička usnula za volantem

BROUMOV - FARMA WENET

V sobotu 1. srpna se uskutečnil další výlet. Cílem byla premiérově farma Wenet v Broumově. Po akcích s jídlem jsou oblíbené akce se zvířaty. V zoo nás mile přivítali a po zaplacení levnějšího vstupného a obdržení mnoha pytlíků s krmením se každý vozíčkář vydal se svým doprovodem na krmení divé zvěře.

Chovají zde různé lamy, dikobrazy, velbloudy, pštrosy, osly i mnoho koz a drůbeže a při vstupu nás uvítal křik pávů. Při vstupu můžete vidět i malé lemury.

Nehoda. Ilustrační foto
Nehoda v Dolní Olešnici se neobešla bez zranění

Všichni krmili o sto šest a někde se přes vozíky nedalo dostat k ohrazení. Po neopakovatelném zážitku všichni nastoupili do autobusu a vydali se na další vyhledávanou atrakci oběd v restauraci U Bulánka v Batňovicích.

Oběd měl jediný nedostatek nemožnost si po dobrém pochutnání lehnout a lehce si zdřímnout. Na výlety do Nové Paky, na Sněžku a do Broumova přispěl Královéhradecký kraj. Jan Roček Foto: archiv klubu