Program sedmého ročníku započal již v pátek 5. srpna ubytováním v autokempu Holiday Parku Liščí farma, přičemž další účastníci pak dorazili během sobotního dopoledne přímo na náměstí T.G. Masaryka. Ranní deště trochu odradily motorkáře, ale jinak se náměstí a přilehlý zámecký park těšil hodnotným americkým klenotům.

Sobotní hlavní program začínal na náměstí v deset hodin a po dobu výstavy amerických vozů zde zahrála pěvecká skupina Joyful a po poledni pak další skvělá muzika Hairy Groupies. K vidění byly krásné vozy značek Chevrolet, Ford, Buick, Dodge, Cadilac, Pontiac, Lincoln, motocykly Harley-Davidson, ale také Desoto z roku 1956, nebo obytné vozy, či odtahovka. Příznivci amerických vozů si na náměstí ve Vrchlabí měli z čeho vybírat. Ale nejen oni, vozy se ve 14,30 hodin vydaly na spanilou jízdu po okolí, tedy směrem do Jilemnice, na Benecko, či do Špindlerova Mlýna, projely kolem známé Labské přehrady a potěšily diváky v okolí.

Porcinkule v Hostinném.
FOTO: Porcinkule v Hostinném trvala tři dny. Zahrály kapely Jelen i Visací zámek

Odpoledne se některé vozy z vyjížďky vrátily do autokempu Holiday Park Liščí Farma v Dolní Branné, kde nejen účastníci vystavili svoje naleštěné kravce, ale mohli za znění George & the Boogie Allstars zatančit, či ochutnat něco z místního občerstvení, či se osvěžit ve vodě.

Za vydařený průběh sedmého ročníku Krkonoše Amerikou děkujeme všem sponzorům i účastníkům akce a těšíme se na vás zase příští rok.

Vláďa Rožánek, Krkonoše Amerikou 2022