„Oběma našim zápasníkům, Matějovi i Tondovi, děkuji za to, jak odpovědně se na tenhle turnaj připravovali. Je to poprvé, co náš tým vysílá sportovce na turnaj takového významu a Matěj i Tonda dali do přípravy všechno a věnovali maximum svého času,“ říká trenér Okami Teamu a zároveň šéf české větve World Kyokushin Budokai Miroslav Khuda. „Věřím, že mají na dobré umístění, byť konkurence bude obrovská. V každém případě to bude pro ně i pro náš tým veliká a cenná zkušenost,“ říká trenér.

Krkonoše.
KVÍZ: Krkonošemi křížem krážem. Jak dobře znáte naše nejvyšší pohoří?

Mistrovství Evropy se koná ve východopolském městě Dębica v Podkarpatském vojvodství. V sobotu čekají zápasníky boje v rámci jednotlivých věkových a váhových kategorií, v neděli pak bude vyvýšení tatami patřit finálovým zápasům. Na Mistrovství Evropy v Dębici je přihlášeno 673 zápasníků ze 17 zemí. Matěj Tošovský bude zápasit v kategorii seniorů nad 40 let nad 80 kg, kde ho čeká 17 dalších soupeřů ze Španělska, Izraele, Ukrajiny, Francie a Polska. Antonína Kašpara v jeho kategorii mladších juniorů od 14 do 15 let do 60 kg čeká 12 soupeřů z Polska, Ukrajiny a Maďarska.

Akce Ať žijí duchové aneb strašidelné odpoledne v Pilníkově.
FOTO: Ať žijí duchové! V Pilníkově se konalo strašidelné odpoledne

„Chci poděkovat také sponzorům, kteří byli ochotní naši reprezentační výpravu podpořit a bez kterých by naše účast byla mnohem obtížnější. Moc děkujeme také fanouškům a věříme, že na naše závodníky budou o víkendu myslet. Udělali jsme maximum, držte nám palce,“ uzavírá trenér Okami Teamu Miroslav Khuda.

Jakub Kašpar