Vstupte do Divadla světa! Je to loutkový svět Braunových soch, je to svět šporkovských vášní, je to svět baroka, je to Váš svět! Projděte si panoptikum života v sedmi zastaveních a rozhodněte se, na které misce vah stojíte! Dobro či zlo, víra či kacířství, ráj nebo peklo? Memento mori! A pozor na Fitzli Putzliho!

Unikátní audiovizuální projekt navazuje na expozici loutek Jiřího Nachlingera Braunova socha loutkou, která je od loňského roku k vidění v Galerii loutek Kuks. Tento projekt využívá specifické technologie binaurálního nahrávání zvuku, který připomíná 3D efekt. Zvuk je snímán prostorově pomocí speciálního mikrofonu ve tvaru lidské hlavy, čímž dokonale simuluje realitu.

Technologie binaurálního nahrávání vám neopakovatelným způsobem přiblíží atmosféru, genia loci a jedinečnou sochařskou výzdobu barokních lázní Kuks v dobách největší slávy. Vezměte si sluchátka a propadněte iluzi prostoru a času! Jediná loutka se nepohne, a přece kolem vás ožije celý svět magického Kuksu!

 

Délka trvání: 35 minut

Kapacita: 4 diváci

Doporučený věk: 10+

Nevhodné pro diváky se sníženou pohyblivostí.

Autoři projektu: Veronika Poldauf Riedlbauchová, Jan Čtvrtník a Jiří Nachlinger

Loutky: Jiří Nachlinger

Koncept, scénář a režie: Veronika Poldauf Riedlbauchová

Zvukový design: Jan Čtvrtník

Světelný design: Šimon Kočí

Hrají: Martin Bohadlo, Stanislav Bohadlo, Jan Čtvrtník, Claudia Eftimiadisová, Dominik Linka, Lukáš Pelc, Veronika Poldauf Riedlbauchová, Jiří Vyšohlíd

Odborná konzultace: Stanislav Bohadlo

Produkce: Alice Kofláková

Producent: Theatrum Kuks z. s.

Hudba vznikla na motivy šporkovských árií a skladeb J. S. Bacha.

Kateřina Bohadlová