Na slavnost přišli lidé místní, z blízkého i dalekého okolí. Iniciátor si stavbou splnil sen. Přes počáteční problémy se sháněním kamene a bagru, se stavba loni v létě rozjela. Do konce října kameník Josef Kuba ze Štěpanic postavil hrubou stavbu, krov zhotovil bez finanční náhrady Vladimír Tauchman z Vítkovic. Letos na jaře kaple dostala finální střešní krytinu. Zároveň probíhaly přípravy na podobu vitrážových oken. Čtyři vitráže, které jsou věnovány sv. Václavu, sv, Ludmile, sv. Janu a sv. Anežce, vyrobil David Roskovec ze Železného Brodu.

Ve Víchové vysvětili svou první sakrální památku.Zdroj: Jana KouckáUmělecký kovář pan Janda z Kruhu vyrobil rámy na okna a také kované dveře. Sluneční paprsky procházející barevnými sklíčky vytvářejí uvnitř kaple hřejivou atmosféru. Jaromír Milický stavbu kaple financoval z vlastních zdrojů - důchodu a také prodejem vyřezávaných soch a drobných darů. „Chtěl bych, aby se kaple a její okolí stalo místem setkávání lidí a vytvářelo prostor, kde můžeme v klidu poděkovat za všechny milosti, které od života dostáváme a podělit se i o své bolesti a prohry - věřím, že se zde budeme scházet i při dalších příležitostech“ uvedl při slavnostním vysvěcen.

Jana Koucká

Kateřina Vlčková se spisovatelem Robertem Fulghumem
Vyznání po dvou letech

Máte ve vaší obci také nějaký zajímavý zážitek, počin? Podělte se o něj s ostatními. Poslat ho do rubriky Čtenář reportér můžete prostřednictvím webového rozhraní www.krkonossky.denik.cz.