„Chtěli jsme v dětech probudit smýšlení o tom, kdo pomáhal, pro koho byla situace složitá,“ uvedla zástupkyně ředitelky Markéta Pfeiferová. Děti přitom věděly, že si poděkování zaslouží i obyčejní lidé, kteří například šili roušky.

S nápadem přišla učitelka anglického jazyka a výtvarné výchovy Naďa Finková, která akci následně věnovala hodně času i mimo svou pracovní dobu. „Děti nám v době uzavření škol nosily obrázky, nechávaly je ve schránce a paní učitelka z nich potom vytvořila v oknech nádherné koláže i s obrovským nápisem,“ popsala zástupkyně s tím, že nápisy v oknech zůstanou co nejdéle. Až bude potřeba umýt okna, přesunou se na vnitřní zdi ve škole.

Na výrobu poděkování rády vzpomínají i děti, které se zapojily. „Malovali jsme poděkování záchranářům a dalším lidem, já malovala záchranku a pomáhala mi starší sestra,“ řekla například Nikola Kabátková.

Maminka pak pomáhala malovat Kvidu Krejcarovi, tatínek totiž pracuje jako hasič a nebyl zrovna doma. „Je to pro mě hrdina,“ řekl chlapec s tím, že kromě taťky namaloval také sestru, která pracuje u záchranářů.

Ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák.
Nedovedu si přestavit, že by v hotelech vzrostly ceny, říká Tomáš Čihák