I nadále zůstává v péči lékařů Fakultní nemocnice v Ostravě. Deníku to v úterý (17. května) potvrdila mluvčí tohoto zdravotnického zařízení Petra Petlachová. „Stav pacienta (je) beze změn, je i nadále ve vážném stavu,“ uvedla Petlachová.

Rodinný dům na okraji Loučky explodoval v neděli 24. dubna brzy ráno. Výbuch jej výrazně poničil, část domu se zřítila. Záchranáři později v sutinách nalezli těla ženy a tří dětí bez známek života.

Policie, záchranáři a hasiči zasahují u výbuchu domu v Loučce. 24. dubna 2022
Loučka se vzpamatovává ze šoku. Byla to moc milá paní, vzpomínají místní

Policisté případ vyšetřují pro podezření z vraždy. Vyslechnout potřebují právě jedenatřicetiletého muže, který byl při výbuchu těžce zraněn a do nemocnice jej dopravil vrtulník. Kriminalisté jej vedou jako podezřelého, zatím ale zřejmě neměli možnost s ním mluvit.

„Podezřelá osoba je nadále v péči lékařů a není možné s ní provádět jakékoli úkony trestního řízení,“ řekla dnes (středa 18. května) Deníku policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Případ je vyšetřován jako vražda 

Kriminalisté už v polovině posledního dubnového týdne oznámili, že dokončili ohledání místa činu a zajištění stop. Využívali přitom nejmodernější techniku včetně 3D skenování. Nyní čekají na výsledky znaleckých posudků. Již dříve informovali, že to může trvat týdny i měsíce. Že ještě hotové nejsou potvrdila aktuálně také policejní mluvčí.

Loučka druhý den po tragédii, v sutinách domu našli mrtvou ženu a tři děti
Tragédie na Vsetínsku: Policisté dokončili ohledávání domu, stav muže je vážný

„Znalecké posudky objasňující příčiny výbuchu se doposud zpracovávají. Znalecké posudky na provedení soudních pitev dosud nejsou zpracovány,“ sdělila Simona Kyšnerová.

U právní kvalifikace činu se podle ní nic nemění. „Případ dále prověřujeme jako vraždu,“ uzavřela mluvčí.