Eriksen se zničehonic skácel na trávník. A pak nastaly nekonečné minuty hrůzy a boj o život. K bezvládně ležícímu záložníkovi přispěchali lékaři a okamžitě začali s masáží srdce. Vše od hrací plochy sledovala zdrcená manželka, kterou utěšovali brankář Kasper Schmeichel a kapitán Simon Kjaer.

Eriksen po dlouhých minutách opustil hřiště na nosítkách za potlesku fanoušků. Podle zprávy UEFA na Twitteru se povedlo devětadvacetiletého Eriksena stabilizovat, následně byl převezen do nemocnice.

"Naštěstí byl už při vědomí, když opouštěl stadion," potvrdil svazový šéf dánského svazu Peter Möller. Po převozu do nemocnice se s Eriksenem ještě před znovuzahájením duelu spojili i spoluhráči. "Byli jsme v kontaktu a hráči s Christianem hovořili. To je dobrá zpráva. Daří se mu dobře a hráči hrají za Christiana. Bylo pro ně důležité vědět, že je na tom dobře," uvedl Möller.

Zápas byl na hodinu a půl přerušen. Ve 20.30 se znovu začalo hrát a Finvé vyhráli 1:0. Zápas rozhodl v 60. minutě hlavičkou Joel Pohjanpalo. Dánové pohli vyrovnat v 74. minutě z pokutového kopu, ten ale Pierre-Emile Höjbjerg neproměnil.

Eriksenovi na sociálních sítích okamžitě vyjádřily podporu jeho bývalé kluby Ajax Amsterodam a Tottenham, ale také Manchester United, Liverpool, Barcelona, Real Madrid, americká reprezentace, současní či bývalí fotbalisté Jakub Podaný, Cesc Fábregas, Daniel Pudil nebo trenér David Holoubek.