„Ano, tuto informaci mohu potvrdit. Nejedná se o žádný vyhazov, Honza Kraus za mnou přišel, že si potřebuje trochu odpočinout, že už toho má dost i mimo fotbal. Sám mi Michala Šmardu doporučil, ten by to chtěl u nás zkusit poprvé v roli hlavního trenéra. Myslím si, že nám hodně pomůže,“ sdělil Deníku Jiří Ryba, mecenáš chlumeckého klubu.

Kraus opustil hlavní pozici na lavičce na vlastní žádost, týmu však bude nadále nápomocen, neboť se „pouze“ přesouvá do role sportovního ředitele. „S mužstvem budu nadále v kontaktu, byť už ne v takové míře jako doposud. Tým jsem vedl už poměrně dlouho, potřeboval jsem si dát pauzu. Třeba chytnu za nějaký čas novou chuť, uvidíme,“ doplnil dosavadní lodivod Jan Kraus.

Asistent trenéra zůstane stejný, Šmardovi bude k ruce nadále Tomáš Hrabík.

Padesátiletý Michal Šmarda je bývalý výborný fotbalista. Na svém kontě má 341 prvoligových startů, ve kterých vstřelil 19 branek. Zahrál si také evropské poháry. Ve své sbírce má titul s pražskou Spartou. Jako trenér má za sebou řadu angažmá, ve kterých většinou působil coby asistent Václava Kotala. Naposledy tato dvojice působila ve Spartě.