Královéhradecký krajský fotbalový svaz uveřejnil nominaci mužů na kvalifikační utkání tuzemské části Region's cupu 2022, ve kterém se náš výběr popasuje se soupeři ze Středočeského kraje.

Zápas se uskuteční ve středu 25. května od 17.30 na stadionu v Kolíně a nutno zmínit, že Královéhradecký KFS půjde do souboje v roli papírového outsidera. Stačí se totiž podívat na umístění krajských zástupců ve Fortuna Divizi C, kde letos týmy Trutnova, Náchoda i Dvora Králové nad Labem bojují o záchranu, zatímco Kolín klepe na bránu České fotbalové ligy a daří se i dalším středočeským baštám.

Fotbalisté Trutnova na domácím hřišti od Kolína inkasovali pět branek. Čtyři z toho přitom v závěrečné desetiminutovce.
Tři porážky, dvě velmi kruté. Dvůr pět kol před koncem hazarduje se záchranou

A právě divize je nejvyšší soutěží, ze které lze hráče nominovat, jelikož v Region's cupu měří síly fotbalisté, kteří nikdy neměli podepsanou profesionální smlouvu.

V základní nominaci Východočechů také figuruje tucet divizních fotbalistů, jež doplňuje pětice hráčů krajského přeboru.

trenér Miloš Dvořáktrenér Miloš DvořákZdroj: Jiří PetrTrenéry mužstva budou, stejně jako v posledních ročnících turnaje, Miloš Dvořák s Janem Mílem, v realizačním týmu je doplní fyzioterapeutka Eliška Fialová.

Vítěz utkání se může těšit na účast v další fázi tuzemské kvalifikace o postup do evropské kvalifikační skupiny, ve které českého zástupce čekají celky ze Švédska, Walesu a Severního Irska.

Nominace Královéhradeckého KFS: Patrik Brejcha, Martin Knap, Miroslav Macek, Marcel Štěpánek a Jiří Turner (všichni MFK Trutnov), František Baláž, Marek Brich, Martin Malý, Jakub Petřík a Jiří Podolník (všichni FK Náchod), Vladimír Matula a David Vitebský (oba TJ Dvůr Králové nad Labem), Nikolas Bekera, Štěpán Blažek a Matěj Vincour (všichni RMSK Cidlina Nový Bydžov), Lukáš Hlava a Jan Škoda (oba SK Červený Kostelec).

Náhradníci: Vítězslav Horčička a Vojtěch Valášek (MFK Trutnov), Patrik Mokošín a Jakub Trejbal (RMSK Cidlina Nový Bydžov), Jan Pražák (FK Vysoká nad Labem).

V zatím posledním ročníku se výběr Královéhradeckého kraje probojoval až na finálový turnaje do Bavorska a na turnaji byl do posledních minut základní skupiny ve hře o finále. Nakonec po remíze 2:2 v závěrečném duelu Češi přenechali finálovou vstupenku soupeři z polského regionu Dolny Ślask. Poláci následně celý turnaj, který je označován za mistrovství Evropy amatérských fotbalistů, vyhráli. Stejnému regionu se to navíc podařilo podruhé v historii.

Rozlučka s úspěšnou sezonou na Velkém náměstí.
PODÍVEJTE SE: Votroci se velkolepě rozloučili s fanoušky na Velkém náměstí

Český tým dokázal Region's cup ovládnout pouze v roce 2001, kdy vývěr Moravy turnaj vyhrál v domácím prostředí.

Region's cup 2018/2019
Česká republika – Španělsko (Castilla y León) 0:3
Česká republika – Rusko (South Region – Chayka) 1:0
Česká republika – Polsko (Dolny Ślask) 2:2

Ve finále porazil polský výběr soupeře z Německa (Bavaria) 3:2.

Vítězové dosavadních ročníků
1998/99: Veneto (Itálie)
2000/01: Moravia (Česká republika)
2002/03: C. R. Piemonte Valle d'Aosta (Itálie)
2004/05: Basque Country (Španělsko)
2006/07: Dolny Śląsk (Polsko)
2008/09: Castilla y León (Španělsko)
2010/11: Braga (Portugalsko)
2012/13: Veneto (Itálie)
2014/15: Eastern Region (Irsko)
2016/17: Zagreb (Chorvatsko)
2018/19: Dolny Śląsk (Polsko)