Už třetí postup v hradeckém dresu zažil Pavel Dvořák, poprvé v roce 2010, další o čtyři roky později. „Myslel jsem na to. Tohoto postupu si ale považuji nejvíc. První dva postupy jsem zažil ještě jako mladý kluk. Teď jsem se vracel jako zkušený hráč, který k tomu pomůže,“ říkal s úsměvem dvaatřicetiletý útočník, jeden ze strůjců triumfu. Jen v posledních pěti zápasech nastřílel sedm gólů. Poslední trefou rozhodl duel s Duklou. „Cokoliv jiného než postup by byl neúspěch. Jsem rád, že se to povedlo,“ radoval se zkušený fotbalista.

Dvořákovi ve střílení branek zdatně sekundoval Erik Prekop, který pro změnu proti Dukle skóre otevřel. „Jsem rád, že dneska můj gól pomohl. Dostali jsme se do vedení, a i když soupeř potom vyrovnal, tak jsme pořád věřili, že dneska vyhrajeme. Říkali jsme si, že to musíme zvládnout už teď a potvrdit první místo,“ řekl slovenský útočník.

Do Hradce přišel, aby mužstvu pomohl do ligy. „Pocity se nedají popsat. Je to krásné. Dokázali jsme to,“ jásal Erik Prekop.

Zdenko Frťala
Postup a konec. Kouč Frťala se loučí s Hradcem

Hradec na jaře soupeře válcoval, vyhrál deset zápasů v řadě. „Myslím si, že nám paradoxně pomohla koronavirová pauza, kterou jsme si odbyli na začátku jara, hned po prohře v Líšni. Některé věci jsme si vyjasnili, hlavně, že takhle hrát nemůžeme. Tam nastal zlom, že jsme se rozjeli,“ míní Prekop.

Právě fantastická série vystřelila Votroky k postupu. „V týmu byla síla od začátku. Jen tam bylo pár detailů, že jsme některé zápasy nezvládli. Hodně nám pomohla utkání, která jsme otočili. Jak říkám, síla tady byla pořád, jen jsme ji teď na jaře probudili,“ doplnil Pavel Dvořák.

Votroci se na ligu, na souboje se Spartou, Slavií a spol., pochopitelně těší. „Těším se hodně. Doufám, že tahle skvělá parta zůstane. To je důvod toho, že jsme zvládli i zápasy, ve kterých se nám nedařilo. Makáme stoprocentně jeden za druhého, kabina si sedla,“ dodal za všechny Prekop.