Víkendové počasí bylo pro fotbal jako stvořené. Nejen díky tomu mohli fanoušci sledovat zajímavé zápasy.

Cidlina se veze na vítězné vlně

V krajském přeboru zůstává i nadále jako jediný stoprocentní Nový Bydžov, který v sobotu zvítězil jednoznačně 5:1 na půdě Černilova. „Ráz utkání určil úvodní gól,“ pronesl Petr Průcha, kouč vedoucího týmu soutěže.

Za RMSK Cidlina se totiž trefil již ve 3. minutě Milan Vrabec. Tím se favorit chytil a ve 12. minutě zvyšoval jeho vedení exčernilovský Aleš Roubal. Po půlhodině hry to bylo už 0:3 a bylo prakticky po zápase. Pak sice Bydžovští trochu ubrali na tempu a inkasovali, ale v závěru zápasu přidali další dvě branky.

Trápení Velkého Poříčí pokračuje

O patro níž se v úvodu sezony nedaří Velkému Poříčí, které má i po šesti zápasech nulu v kolonce bodů. Tentokrát nesehrálo úplně špatný zápas (prohra doma s Novým Městem nad Metují 1:3), ale bodový efekt to znovu nepřineslo. „Bohužel, i v tomto utkání jsme tahali za kratší provaz a nevytěžili z něj ani bod,“ smutnil Stanislav Hornych, vedoucí mužstva Velkého Poříčí.

Drtivá první půle v podání Úpice

Fotbalistům Úpice se zatím v nové sezoně I. B třídy skupiny A příliš nedařilo, ovšem teď šlápli do pedálů. Během prvního poločasu utkání ve Staré Pace doslova řádili, neboť ve 37. minutě to bylo už 0:4 z pohledu domácích. Hned po změně stran přidali hosté pátý gól a bylo vymalováno. Domácí už pak pouze v závěru dvěma góly kanonýra Wojcika snížili na konečných 2:5.

Duo se radovalo z premiérových bodů

Premiérového bodového zisku se v I. B třídě skupiny B dočkaly týmy Malšovic a Smiřic. Celek z krajské metropole dokonce vsítil první branku v sezoně, i když je třeba zmínit, že má odehráno o dva zápasy méně. A branky byly hned tři, neboť doma remizoval s Kosičkami 3:3 (penalty 2:4). Smiřičtí hráli na svém pažitu bez branek s Hejtmánkovicemi (pen. 3:4).