Tohle dějství krajské soutěže JAKO I. B třídy - skupiny A se muselo líbit. K vidění byla řada atraktivních utkání, dramatické souboje, z nichž hned dva končily penaltovými rozsřely. V roli hostujícího celku tentokrát se ziskem tří bodů utkání opouštěla pouze jičínská rezerva, která uspěla na půdě úpické Sparty.

Třetí kolo bylo rozděleno do tří hracích dnů. Už na páteční podvečer si totiž juniorka Nového Bydžova pozvala na svůj stadion soupeře z Kobylic. A domácí se rozhodně nechovali jako milí hostitelé, soupeře přehráli hladce 4:0.

„Pro nás jako pro nováčka je každý soupeř novou výzvou. V derby jsme kromě úvodních minut tahali po celý zápas za delší konec, proto je vítězství zasloužené. Nyní nás čeká další prestižní duel na půdě Kosiček a očekáváme jiný styl fotbalu. Věřím, že přijde hodně diváků, stejně jako v pátek,“ usmíval se po utkání trenér RMSK Cidlina B Karel Průcha.

OKRESNÍ DERBY. Rychnov (v pruhovaném) hostil rivala z nedaleké Dobrušky. Bojovný duel skončil nerozhodně 1:1 a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí.
Obrat z říše snů! Parádní otočku z 0:3 na 4:3 dokonal svým gólem nestor Havlíček

Mimochodem po utkání se vítězné mužstvo posunulo na čelo tabulky, poražení jsou naopak poslední.

Vedle Novobydžovských se zatím stoprocentním bodovým ziskem pyšní také rezerva Vrchlabí. Ta v souboji neporažených přivítala Kosičky a v nedělním odpoledni šlo o jeden ze šlágrů kola. Zcela jasně jej ovládli domácí, kteří soupeři nasázeli pět branek, sami inkasovali dvakrát.


Načítám výsledky ...

„Tři body se nerodily lehce. Hosté byli aktivní, ale jejich produktivita byla na rozdíl od nás nízká. Úvody obou poločasů patřily hráčům Spartaku, ale Vrchlabí branku neobdrželo a naopak dokázalo po pěkných akcích skórovat. Utkání bylo bojovné, líbivé a počet branek na obou stranách mohl být i daleko vyšší,“ ohodnotil duel objektivně vedoucí vrchlabského mužstva Luděk Vojtíšek.

Po dvou kolech měli šest bodů na kontě také favorizované Skřivany, na půdě Dvora Králové nad Labem B ale prvně narazily. Sice dokázaly dvakrát dohnat ztrátu po gólech domácího Machače, trefy kanonýra Schuberta však stačily na pouhý jeden bod.

„Na I. B třídu kvalitou nadstandardní utkání, které muselo diváky bavit. Byla tam fotbalovost, hezké útočné akce, nasazení i tvrdé souboje. První půle byla více o fotbalu, druhá o soubojích. Vyrovnané utkání dospělo i díky našim neproměněným vyloženým šancím do penaltového rozstřelu. Bod navíc nám vychytal skvělý gólman Tomáš Kareš. Chlapům děkuji za parádní výkon. Vyzdvihl bych také skvělou diváckou návštěvu. Fanouškům děkujeme za podporu a doufám, že dorazí i příště,“ okomentoval velmi kvalitní utkání hrající trenér Dvora B Jiří Rejl.

Nová Paka vs. Dolní Kalná (1:0)Nová Paka vs. Dolní Kalná (1:0)Zdroj: Klára ŘehákováNa čtvrté příčce se po třech kolech vyhřívají fotbalisté Kopidlna. Ti už po čtyřech minutách vedli nad Starou Pakou 2:0, aby nakonec vyhráli jasně 4:0.

„Tento zápas rozhodly tři věci. Neproměněná šance hostů v první minutě, poté dvě rychlé branky našeho mužstva a vyloučení hostujícího hráče. Od té doby se hrálo na jednu branku. Ve druhém poločase jsme se nedostali už tolik do tempa, ale jsem rád za vítězství,“ řekl k zápasu Tomáš Sedláček, trenér domácího celku, mimochodem i střelec úvodní branky.

Do Nové Paky přijel tradiční rival z Dolní Kalné a hosté měli co dohánět, vždyť v předešlých dvou kolech nezískali ani bod. Jenže pšenka svěřencům trenéra Navrátila nekvetla ani tentokrát, když vyrovnaný duel nádhernou trefou z trestného kopu rozhodl domácí Jiří Sklenář.

„Zápas se musel velice dobré divácké návštěvě líbit. Derby hrané nahoru dolů se šancemi na obou stranách skončilo nakonec našim ziskem bodů, které zařídil výstavní střelou z trestného kopu Sklenář. Za předvedený výkon však musím pochválit celé mužstvo,“ radoval se po utkání novopacký lodivod Marcel Bažík.

Zdroj: Klára Řeháková

Jedno společné mají v aktuální sezoně celky Úpice a Jičína B. Oba totiž doma body soupeřům rozdávají, při svých výjezdech naopak soupeřům berou. A nejinak tomu bylo v jejich vzájemném souboji. Domácí Sparta sice po trefě Vlacha z 63. minuty byla tříbodovému zisku blízko, v závěrečné desetiminutovce ale udeřili Vacek s Glosem a všechny body putovaly do města pohádek.

Police (v oranžovém) se v derby představí na trávníku nedalekého Broumova, Solnice (v bíločerném) zase zavítá do Předměřic.
Ve středu se hraje 14 zápasů Poháru KFS. Vyšlápne si nováček A třídy na obhájce?

„Zasloužené body ze hřiště soupeře, kdy se o tento zisk zasloužil celý tým. Domácí, oslabeni o kapitána Kejzlara, podali nevýrazný výkon, kdy mohlo být o našem bodovém zisku rozhodnuto již v prvním poločase, kdy jsme nastřelili tyčku a neproměnili samostatný únik. Po inkasované brance se tým nesložil a díky přesunu Vacka z obrany do útoku jsme zápas otočili a získali zaslouženě tři body,“ pronesl k zápasu trenér jičínské juniorky Jaroslav Řeháček.


Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...