Na hřištích soupeřů to nešlape. Vrchlabští fotbalisté mimo svůj stadion prohráli třetí zápas v řadě, když po porážkách z Jaroměře a Červeného Kostelce tentokrát nestačili na Třebeš.

Votrok krajský přebor

Třebeš - Vrchlabí 5:2 (2:1)

Svěřenci kouče Zierise totálně zaspali úvod utkání. Už po 36 (!) vteřinách hry je zaskočil míč nakopnutý za obranu, kde své rychlosti a přesného zakončení využil domácí útočník Ryšavý. Za dalších pět minut se po rozehraném trestném kopu hlavou prosadil Štajer.

V 10. minutě sice po dlouhém autu všechny hráče soupeře přeskočil Mejsnar (2:1), ve druhé půli ale hosté inkasovali další tři branky a z Hradce Králové odjížděli s nepořízenou. Výsledek druhým vrchlabským gólem mírnil střídající Slavík.

„Pustit do dvoubrankového vedení během úvodních pěti minut tak kvalitní tým, jako Třebeš, je obrovský luxus. Následně už jsme pouze honili výsledek, což nás samozřejmě stálo hodně sil. Sice jsme zápas ještě zdramatizovali, domácí jej ale dovedli zaslouženě do vítězného konce,“ mrzelo po utkání hostujícího trenéra Petra Zierise.

Ten litoval především nepovedeného vstupu do utkání. „Škoda, že se na něco připravujeme a následně se to během úvodních minut zboří. Nedá se nic dělat, musíme poctivě pracovat a připravit se na další zápasy,“ dodal.

V dalším utkání se Vrchlabští představí na domácím hřišti, kde v neděli přivítají Sobotku.

Fakta – branky: 1. a 65. Ryšavý, 6. Štajer, 73. Krykorka, 86. Černý – 10. Mejsnar, 84. Slavík. Rozhodčí: Pavel Vítek (Náchod). ŽK: 0:3. Diváci: 86. Poločas: 2:1. Třebeš: Heřman – Tesař, Jiří Zeman, Hruška, Kosyak (76. Vlach) – Kincl (66. Jakub Zeman), Štajer, Krykorka, Majer (78. Černý) – Ryšavý (78. Fridrich), Fischer (59. Sobotka). Vrchlabí: Janalík – Hanuš (76. Slavík), Hawel, Mejsnar, Kout – Fink, Tomčík, Kraus, Fišar (63. Hladík) – Wojcik, Navrátil.

Trutnovští fotbalisté v utkání proti Vysokému Mýtu vyválčili dva body.
Dvoráci doma proti Hamrům pořádali střelnici, Trutnov bere dva body