Přešticím pomohl k vysněnému postupu do třetí ligy. Po polovině sezony se ale třicetiletý záložník rozhodl opustit ambiciózní tým a jít za novou výzvou. Od jara bude působit společně s Matějem Končalem, jenž rovněž působil naposledy v Přešticích, v nižší německé soutěži v klubu TSV Ast.

„Hlavní důvod byla pro mě rodina. Mám malou dcerku, které se chci věnovat. Fotbal ve třetí lize zabere společně s prací spoustu času. Už si nedokážu představit, že bych čtyřikrát týdně v sedm vyjížděl z baráku a vracel se v osm večer. Fotbalu jsem obětoval celý život a priority mám už jiné,“ vysvětloval David Štípek důvod změny prostředí.

Fotbalista David Limberský bude v úvodu jarní části ČFL domažlické Jiskře chybět, je po operaci kolena.
Limberský mizí z fotbalových trávníků. Podstoupil komplikovanou operaci menisku

Zkušený fotbalista, jenž dokonce získal s Plzní titul, se ještě vrátil k podzimní části sezony, kterou zakončily Přeštice na desátém místě. Štípek nastoupil ke čtrnácti zápasům a vstřelil dvě branky. „Ambice byly asi větší, ale nesmí se zapomínat na to, že Přeštice jsou nováčkem soutěže. Umístění po podzimu odpovídá výkonům, co jsme předváděli,“ řekla smířlivě nová posila Astu.

Zkušený jednatřicetiletý záložník prošel postupně plzeňskou Viktorií, Mladou Boleslaví, Zlínem, Příbramí či Sokolovem. Zároveň ale už působil i u našich západních sousedů, kde hrál v Poppenreuthu. „Chci se fotbalem jen bavit, což by v Přešticích nešlo. Do Německa budu jezdit pouze na zápasy a přes týden se budu udržovat v kondici podle svého. Zároveň je to i slušný přivýdělek,“ vysvětloval ostřílený středopolař.

Cílem bude záchrana 

Oproti Přešticím čekají však Štípka jiné starosti v podobě bojů o udržení soutěže. Zároveň se ale může těšit na dobré zázemí. „Cílem bude záchrana. Mluvil jsem s majitelem, viděl jsem hřiště, zázemí, působí to sympaticky. Na to, jaká to je úroveň, to působí profesionálně. Tým jede například v únoru na soustředění do Chorvatska,“ prozradil odchovanec nýřanského fotbalu.

Fotbalový ples MFK Trutnov 2023 v Uffu
Gránský, Klus i vítězka Star Dance. Fotbalový ples v Trutnově byl plný hvězd

V týmu navíc nebude jediný Čech. Kromě zmíněného Končala hrál na podzim za Ast i bývalý hráč Soběslavi Matěj Suda.

„Jdeme tam společně s mým kamarádem Matějem Končalem. Kromě toho se domluvím i nějak německy. Studoval jsem ji a chvíli jsem v Německu žil. Takže by to neměl být problém. Bude to chtít ale určitě oprášit,“ dodal s úsměvem fotbalista David Štípek.