Ženský tým Starého Mateřova zaujal týmovou fotografií, kde je řada hráček otočená k objektivu zády. „Byl to momentální nápad,“ vysvětlila Kateřina Veselá. „Klasicky jsme se fotily před zápasem. Měly jsme nové dresy s nápisem na zádech, tak jsme si řekly, že se vyfotíme zády. Některé holky zůstaly zepředu, protože tričko neměly,“ popsala Veselá, jež v ženském družstvu hrajícím divizi zastává post brankářky. „O soutěž se zajímaly všechny holky, tak čekaly, že jim něco přinesu,“ dodala s úsměvem.

Kateřina Veselá se fotbalu věnuje odmalička. „Začínala jsem na Kutnohorsku, odkud pocházím, tam jsme dokonce zakládali první tým. Potom jsem prošla dalších šest sedm klubů,“ vylíčila brankářka, mezi jejíž největší vzory patří americká gólmanka Hope Solová, hvězda světového ženského fotbalu, a Petr Čech. „To je prostě klasika,“ řekla na adresu české legendy Veselá, která letos v červnu slavila velký triumf, a to pro změnu ve futsale. S Libercem vybojovala v Plzni titul mistryň České republiky. „Byl to můj největší úspěch kariéry,“ poukázala.

Fotbalovou soutěž Deníku si Kateřina Veselá pochvalovala. „Je sranda vidět fotky ostatních týmů,“ zasmála se. „Nejvíc mě zaujalo, že se jedná o fotbal. A díky tomu, že tam je více rubrik, například rozlučky, je možné poslat více fotek. To se mi líbí.“

Fotbal a moje rodina.
Vyhrajte tisícovku či sud piva! Hlasujte o nejlepší foto na téma fotbal a rodina