Černošín vyhrál 17:16 na penalty. „To jsem ještě nezažil. Hodně jsem si přál, ať už je konec. Sedmnáctou penaltu jsem chytil, soupeř ji kopl doprava blíž ke mně, nikoli k tyči,“ říkal brankář Černošína Aleš Kozelka.

Střelci byli neomylní až do 17. série. Prvních pět sérií kopali rozdílní fotbalisté, ale od osmé série se už střídali specialisté Drozda na jedné a Kovačka na druhé straně. „Musím pochválit i stříbrského kluka, klobouk dolů. Oba hráči kopali penalty fakt precizně, žádné ukvapené střely a rány, ale chytrost. Pak už hráč Stříbra asi neudržel nervy. Radek Drozda má moji důvěru, je kliďas a nepřipouští si nervozitu,“ řekl trenér Černošína Vladimír Turek starší.

Březová (v zeleném) uspěla v dohrávce v Nejdku, vyhrála 3:1.
Rozhodčí se bál o život, fotbalista jej honil v autě. Skandál řeší i policie

„Zažil jsem výsledek penalt 12:11. Jsem starý trénovaný pardál, takže jsem to teď prožíval v naprostém klidu,“ dodal kouč.

Radek Drozda potvrdil trenérova slova, že se před penaltou nenervuje. „Buď dám, nebo ne. Penalta se dá jen špatně kopnout. Většinou si balon beru sám. Ještě jsem se nemýlil, doufám, že mi to zůstane. Počkal jsem si na pohyb brankáře Stříbra,“ popsal Drozda.

Všichni si už přáli konec

Stříbrský Jan Makrlík kopal dvě penalty a obě proměnil. „Matěj Kovačka jich kopal jedenáct a poslední neproměnil. Takovou sérii jsem ještě nezažil. Všichni si už přáli konec, bylo to nekonečné a kopalo se minimálně půl hodiny. Někteří se skoro už šli vykoupat a vysprchovat. Myslím si, že už ani nešlo o výsledek, ale hlavně aby to už skončilo,“ smál se Makrlík.

„Bylo to až moc dlouhé,“ souhlasil Drozda.

Za výhru v penaltách je bonusový bod. „Bod navíc se hodí, takže bych penalty po remíze po devadesáti minutách nechal,“ prohlásil po nekonečném rozstřelu Radek Drozda. „Zápas mi nevyšel, byl jsem mimo, divný. Nebyl to můj zápas,“ kál se Kozelka.

Krajský přebor staršího dorostu Krupka - Strupčice (modré trenky) 0:23
Bylo jich osm do pole, soupeř udělal gesto fair play. A pak jim nasypal 23 gólů

Kopat penaltu na brankáře Stříbra B si netroufl. „Necítím se na to. Když zahráváme penaltu, většinou se otáčím. Klukům jsem neradil, protože na penalty máme vynikající hráče, hlavně Radka Drozdu. Měnil strany a vycházelo mu to,“ uvedl Aleš Kozelka.

Porážkou na penalty přepustilo Stříbro B první místo v tabulce Boru. Černošín je čtvrtý. „Mrzí nás, že jsme nevyhráli v základní hrací době, protože jsme měli plno šancí. Mohlo to být klidně 4:0. Černošín se nedostal za půlku, měli jednu střelu z přímáku a trefili to. Zápas jsme si prohráli sami,“ uzavřel Makrlík.