Tichý byl pořádně vytočený, minutu před tím totiž viděl žlutý kartónek. Když došlo k dalšímu domnělému faulu, neovládl své nervy. "To nebyl faul, ani jsem se ho nedotknul!” dušoval se. Střekov s Proboštovem prohrával 1:3, otloukánek I. A třídy cítil šanci na překvapivý výsledek. „Vy si fakt vemte plínky!” dodal Tichý. Jeho protesty Bican zhodnotil druhou žlutou kartou. „Ty zm*de!” vypálil ještě frustrovaný fotbalista cestou ze hřiště. Oslabený Střekov sice chvíli poté snížil na 2:3, nakonec ale padl vysoko 2:14.

Mykhaylo Fonta šíří ukrajinskou fotbalovou školu v Dolanech.
Fonta je pilným žákem. Střílení gólů odkoukal od legendárního krajana Ševčenka

V minulosti se v Ústeckém kraji podobných případů stalo nepočítaně, vybíráme dva kuriózní příběhy, na které při různých příležitosti vzpomínají nejen hráči, ale i samotní sudí.

Spíš úsměvný moment zažil teplický rozhodčí Karel Beneš. Na jaře 2018 pískal utkání okresního přeboru mezi Slovanem Sobědruhy a FK Novosedlice. Domácí celek prohrával 1:2, psala se 83. minuta, když sobědružský Vladimír Žir nesouhlasil s výroky hlavního arbitra. „Co to pískáš, do pi*i?” obořil se na Beneše, jenž měl mimochodem na lajně svého tatínka.

Následovala červená karta, která ale rozzuřeného Žira nezastavila. „Hráč ke mně přišel a zakroutil mi pravým uchem. Dále mi vyhrožoval, že si na mě po zápase počká a rozbije mi hubu. Neustále mi nadával do zajebaných cikánů,” napsal Beneš mladší do zápisu.

Svým výhružkám dostál

Žir svým výhrůžkám dostál, po skončení střetnutí se sápal s kelímkem piva v ruce do kabiny. „Nadával nám všem, abychom šli do pi*či. Pořadatelská služba zasáhla a odvedla ho pryč,” vydává i po čtyřech letech zápis o utkání svědectví z nevšední události. Není bez zajímavosti, že Žir deset minut před svým „blinkancem” skóroval. Na hřišti poté chyběl, Sobědruhy vyrovnat bez něho nedokázaly.

Fotbalová rozhodčí Monika KaráskováPlotz krotí Tichého, sudí Kosejk raději běží pryč, na pomoc naopak pílí rozhodčí KaráskováZdroj: Deník/František Bílek

Ve stejné sezoně bylo rušno v Kladrubech. Sokol hostil v „sokolském” derby Bořislav, chvilku před poločasem zvyšoval z penalty domácí Nedvěd na 4:0. Brankář Bořislavi Michal Tichý nectil své příjmení; nervy mu odpochodovaly směrem k hlavnímu sudímu Přemyslu Kosejkovi, kterého po verbálním napadení („Co jsi tam viděl, ty debile?”) chtěl inzultovat i fyzicky.

Miroslav Matušovič se vrátil po profesionální kariéře domů do Havířova.
Matušovič už zase střílí góly. Je mi putna, jestli je to divize nebo okres, říká

Jeho pokus se mu snažil rozmluvit spoluhráč Zdeněk Plotz. Když nepomohla domluva, přišel na řadu Plotzův chvat; na pomoc Kosejkovi přispěchala i chrabrá sudí Monika Karásková.

Tichý pochopitelně viděl červenou kartu, Kladruby nakonec vyhrály 8:2.