Na západě Čech nastupoval třeba s Ondřejem Štursou, několik tréninků absolvoval i s plzeňským áčkem. Zblízka viděl, jak pracují Limberský, Krmenčík nebo Hubník. S méně vytíženými ligisty zase nastupoval v béčku.

Nyní už je ale pro rodáka ze Štěnovic plzeňská kapitola uzavřená.

„V klubu mi končila profesionální smlouva a jelikož jsme se nedokázali domluvit na pokračování, tak jsem odešel,“ vysvětluje.

Po konci v předním českém týmu zkoušel štěstí v nedalekých Domažlicích. Tam se ale nedohodl na podmínkách, takže na konci února překvapivě zamířil na Hanou, kde si plácl s funkcionáři třetiligové Kroměříže.

„Přišel jsem už na jarní část sezony. Dokonce jsem odehrál první kolo v Hlučíně, ale pak sezonu kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončili a já se vrátil domů,“ popisuje.

Krajní záložník Kroměříže Ondřej Berčík se trefil do sítě ligového Zlína.
Ohromná radost. Parádní zážitek z přípravy umocnil Berčíkovi gól do sítě Zlína

Od trenéra Červenky stejně jako ostatní spoluhráči obdržel individuální tréninkový plán, který si poctivě plnil na západě Čech. Na Hanou se vrátil až minulé úterý.

„Těšil jsme se hodně. Doufám, že to bude takto bude fungovat až do další sezony,“ přeje si.

V dresu Hanácké Slavie se představil i v sobotu na Letné, kde si si zahrál proti ligovému Fastavu.

„Byla vidět kvalita Zlína, ale některé pasáže z naší strany byly dobré. Dali jsme gól, měli tam i pár zajímavých střel. Světlé momenty tam určitě byly,“ ví dobře někdejší mládežnický reprezentant.

Musím makat, mám rezervy

Dres se lvíčkem na prsou nosil od patnácti do osmnácti let. Ještě nedávno byl v širším kádru.

„Věřím, že se pořád mohu vrátit a dostat ještě výš. Musím ale makat, zlepšovat se. Vím, že mám pořád rezervy, zlepšit musím hlavně kondici,“ uvědomuje si.

V Kroměříži je zatím velmi spokojený. „Jsou tady dobré podmínky. Moc se mi tady líbí,“ říká.

Na Hanou přišel kvůli fotbalu, od června chce ale i na částečný úvazek pracovat. Šikovné pravé či levé křídlo, které v dorostu hrávalo i krajního beka, chce být však hlavně platné na hřišti.

„Chtěl bych samozřejmě hrát a mít vytížení. Přeji si, aby se mi dařilo a lidé z Kroměříže se mnou byli spokojení. Co bude dál, se teprve uvidí,“ uzavřel povídání odchovanec plzeňské Viktorky.