Oba týmy jsou na začátku ročníku v naprosto rozdílném rozpoložení. Zatímco Votrokům patří výborné třetí místo mezi prvoligovou elitou a zažívá nejlepší vstup do sezony za posledních 60 let, Baník se trápí. Na svém kontě má pouhých pět bodů, v minulém kole doma nestačil na Brno. To se samozřejmě nelíbí fanouškům. Židle se začíná třást pod trenérem Pavlem Vrbou.

„Nad utkáním s Baníkem bych zvedl varovný prst z toho důvodu, že Ostrava jede na hřiště soupeře a právě na nich se jí zatím daří,“ upozorňuje však hradecký asistent trenéra Stanislav Hejkal. A má pravdu. Ostravané zatím odehráli pouze dva venkovní duely. V obou získali bod za remízu, ale na hřišti byli lepším týmem. „Je možné, že je domácí prostředí trochu svazuje, jsou tam pod tlakem, mimo jejich stadion zatím hrají lépe. Výsledkově jim to nevychází, ale herně jsou podle mě velice dobří,“ myslí si Hejkal. Výsledková krize rozhodně netrápí fotbalisty z pod Bílé věže. Na svém kontě už mají 12 bodů, naposledy ve středu vyhráli proti Mladé Boleslavi 2:1. Lepší start do sezony si snad nikdo přát nemohl.

„Měli jsme nesmírně těžký los, teď máme po šesti kolech dvanáct bodů a v tabulce pravdy jsme plus tři, tak se na to kouká velice pěkně,“ usmívá se asistent trenéra. Potvrdí Votroci tabulkové postavení i v neděli proti Ostravě?