Prvoligovou kariéru rozjel v Olomouci. kde si vyhlédla pražská Sparta. Poté přidal na konci názvu jedno písmeno a odešel do Moskvy. Následoval přesun do londýnského West Ham. Zahraniční angažmá ukončil v Basileji. Vrátil se do České republiky v dresu Liberce a hráčský život zakončil znovu ve Spartě.

Jeho stoperské rady budou Pardubice potřebovat jako sůl. Vždyť za osm kol inkasovaly hrozivých dvaadvacet gólů. Jako obránce uměl podporovat útok, zejména při standardních situacích. A právě směrem dopředu tlačí jeho nové svěřence i druhá bota. Do černého zamířili pouze čtyřikrát.

Kováč střídá dočasného kouče Pavla Němečka, který zůstal za tři kola s týmem na nule.

Spolu s ním přicházejí Pod Vinici také asistent David Mikula a kondiční trenér Michal Hampel.

Radoslav Kováč jako nový trenér FK Pardubic vedl první trénink.Radoslav Kováč jako nový trenér FK Pardubic vedl první trénink.Zdroj: Radek Klier

„První kontakt s pardubickým klubem přišel v neděli večer. V pondělí jsem měl cestou do Tábora první rozhovor s Vladimírem Pitterem. Následoval facetime s dalším členy představenstva,“ přibližuje námluvy Radoslav Kováč.

„Bavili jsme se o vizích, jak by naše spolupráce měla fungovat a jednání bylo velmi rychlé. Jsem rád, že tady mohu být,“ dodává Kováč.

Na lavičku nového týmu usedne již dnes v pohárovém utkání ve Velvarech. Pravý křest ohněm ale prožije v neděli od 16 hodin, kdy Pardubice hostí v derby Ďolíčku Bohemians.