V pozici hlavního kouče končí Michal Kordula, který dostal nabídku na setrvání ve funkci šéftrenéra mládeže.
Klub naopak s jistotou opouští sportovní ředitel Stanislav Levý. Jeho místo zaujme bývalý kapitán Veliče Šumulikoski.

„Pro nás to samozřejmě nebylo lehké rozhodnutí. Museli jsme však propad nějak zastavit, něco udělat. Všichni věříme, že si mužstvo uvědomí vážnost situace a proti Teplicím zabere,“ prohlásil ředitel klubu Petr Pojezný.

Druhý muž v hierarchii fotbalového Slovácka si hodně slibuje právě od příchodu Veliče Šumulikoského.

Michal Kordula.
Složitá hra, chybí vůdce i góly. Slovácko po roce zase tápe

„Byl to výborný fotbalista, velký profesionál. U hráčů měl patřičný respekt,“ vysekl jedné z klubových legend poklonu Pojezný.

Ještě větší pozornost diváků však bude ve veledůležitém sobotním zápase upřena na Petra Vlachovského a jeho asistenty, kteří mají před sebou velký úkol: dovést celek z Uherského Hradiště ke třem bodům.

„Na základě výsledku a předvedené hry se pak rozhodneme k dalším krokům,“ pronesl Pojezný.

Pětatřicetiletý Petr Vlachovský, který posledních sedm sezon vedl ve Slovácku ligové ženy, se tak stal (dočasným) novým hlavním trenérem fotbalistů Slovácka.

Mužstvo se svými kolegy připravoval už v reprezentační přestávce.

„Ke všem lidem v klubu i fanouškům cítím velkou zodpovědnost. Je to pro mě velká výzva a čest. Věřím, že těžké utkání doma zvládneme. Na nic jiného nyní nemyslím,“ uvedl Vlachovský.

Kordula byl v minulých dnech na zahraniční misi v Africe, kde pozoroval případné posily.

„Byli jsme i na dálku společně v kontaktu a všechno rozebírali. Michal u nás odvedl obrovský kus práce. Chceme, aby u nás pokračoval jaké šéftrenér mládeže,“ říká Pojezný.

Čtyřicetiletý kouč se nepříjemnou zprávu dozvěděl po návratu do Uherského Hradiště. Zaskočený ale až tolik nebyl. „Rozhodnutí vedení mě nepřekvapilo. Šest kol v řadě jsme nevyhráli. Něco se asi muselo stát. Podobné věci k fotbalu patří,“ zůstává Kordula nad věcí.

Ratíškovický rodák byl hlavním trenérem ligového Slovácka od loňského září. Tehdy na lavičce nahradil zkušeného Stanislava Levého, jenž se přesunul do kanceláře. 

Důvodem změny byly poslední špatné výsledky. Slovácko se po slibném rozjezdu zaseklo. V lize naposledy zvítězilo 17. srpna na Dukle, od té doby šestkrát prohrálo se skóre 3:16.

Neúspěšné období odstartovala domácí prohra 0:4 v derby se Zlínem. V tabulce kleslo na předposlední patnácté místo. „S vedením jsme se o situaci bavili. Všichni víme, že není jednoduchá. I při mém pobytu v Africe jsme si psali a dohodli se na úterní schůzce,“ uvedl Kordula.

Na ní se progresivní kouč dozvěděl nepříjemnou zprávu.

O dalším setrvání v klubu bude zatím přemýšlet.

„Všechno je to čerstvé. Zatím nevím, kam moje další kroky budou směřovat. V nejbližších dnech se rozhodnu, zda si chvíli odpočinu, nebo hned někam skočím,“ prohlásil Kordula.

Zatímco bývalý ligový záložník byl sdílný a ochotný, Stanislavu Levému v úterý odpoledne do řeči moc nebylo.

„Nezlobte se, balím si věci,“ reagovat zkušený expert, který víc nechtěl situaci komentovat.

Fotbalisté 1. FC Slovácko. Ilustrační foto.
Chceme Teplicím vnutit naši hru, říká křídelník Slovácka Navrátil