Třetí kolo si na víkend připravila nejvyšší okresní soutěž v Pojizeří a takřka na všech sedmi stadionech se podávaly doslova brankové hody. Výjimku tvořil pouze duel ve Studenci, kde domácímu kolektivu na udolání soupeře z Bělé stačily dva góly. Desítku naopak čepovala rezerva Bozkova.
Na čele tabulky se osamostatnil celek z Mříčné.

Okresní přebor

Mříčná – Lomnice B 5:2 (2:2)

Branky: Kubelka, Jiřišta, Farský, Malý ml., Bergemann – Láska, Medlík. Rozhodčí: Šubrt. ŽK: 1:4. ČK: 0:1. Diváci: 150. První poločas byl vyrovnaný a do kabin se šlo zaslouženě za nerozhodného stavu. Ve druhé půli hostům hrajícím po vyloučení Fedorka pouze v deseti docházely síly a domácí toho dokonale využili. Vstřelili tři branky, když ještě několik šancí neproměnili, a po třech kolech mají jako jediní stoprocentní bodový zisk.

Studenec – Bělá 2:0 (2:0)

Branky: Povr, Šír. Rozhodčí: Procházka. Hráno bez karet. Diváci: 200. Lépe vstoupili do zápasu hosté, kteří si vypracovali převahu, ale nepodařilo se jim vstřelit branku. Domácí se z první nebezpečné akce ve 21. minutě ujali vedení, posléze vyrovnali hru a do přestávky svůj náskok ještě navýšili. Po pauze ztěžoval hráčům život silný vítr, kontrola míče se stala velice obtížnou, a tak se na skóre již nic nezměnilo. Hráči Bělé proto zůstávají jediným mužstvem soutěže, které ještě nedokázalo bodovat, ale ani skórovat.

Bozkov B – Mírová 10:1 (6:0)

Branky: Aster 4, Červený 3, Balatka, Zeman, vlastní – Hejduk. Rozhodčí: Mařatka. Hráno bez karet. Diváci: 100. Hosté nejsou v dobré situaci. Po odchodu z A třídy sestavují nové mužstvo a tento zápas ukázal, že je čeká ještě hodně práce. Domácí rezerva měla v utkání drtivou převahu a nakonec se jí podařilo uštědřit soupeři potupnou desítku.

Nová Ves – Jilemnice B 5:0 (2:0)

Branky: Čížek 2, Tomášek 2, Saliga. Rozhodčí: Procházka. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Domácí měli v utkání drtivou převahu, nevyužili ještě několik příležitostí a jejich vysoké vítězství je zcela zasloužené. Hostům se nedařilo a prakticky se nedostali k ohrožení soupeřovy branky.

Poniklá – Horní Branná B 5:1 (3:0)

Branky: Zimčák 2, Koucký, Holubec, R. Dobiáš – Vraštil. Rozhodčí: Mikule. ŽK: 2:1. Diváci: 100. V prvním poločase byli domácí lepší a i díky brankáři Vinklářovi, který zneškodnil dvě šance, odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem. Po přestávce se hra vyrovnala, hosté v 60. minutě snížili, ale dvě branky Zimčáka v závěru utkání daly výsledku konečnou podobu.

Košťálov B – Přepeře B 2:3 (2:2)

Branky: Michal Janata 2 – Rakouš 2, Baudys. Rozhodčí: Šubrt. ŽK: 1:3. Diváci: 70. Obě mužstva dopřála divákům kvalitní a vyrovnanou podívanou. Hra se přelévala od jedné branky k druhé a domácí doplatili na smůlu v koncovce, když čtyřikrát nastřelili tyč. Naopak hosté byli v šancích takřka stoprocentní, a tak si odvážejí všechny body.

Libštát – Stružinec 3:2 (2:1)

Branky: Beran 3 – Votoček 2. Rozhodčí: Mašek. ŽK: 3:1. Diváci: 110. Domácí měli v utkání převahu, kromě tří branek ještě třikrát nastřelili tyč. Hosté podnikali nebezpečné protiútoky a hráči Libštátu se o výsledek strachovali až do závěrečného hvizdu. Nakonec ale souboj kanonýrů Berana s Votočkem vyzněl lépe pro domácího borce. Zajímavostí bylo, že se oběma mužstvům „podařilo" neproměnit po jednom pokutovém kopu.

Okresní soutěž

Také v nejnižší soutěži bylo v sobotu a neděli živo. Hned dva celky si venkovním vítězstvím potvrdily úspěch z domácího hřiště a usadily se díky tomu na čele tabulky. Ať už šlo o mužstvo z Vysokého nebo také tým Víchové. Nejvíce branek však viděli fotbaloví nadšenci v Martinicích, kam si pro porážku 3:6 přijela rezerva Studence.

Future Studenec – Vysoké 0:3 (0:2)

Branky: Seidl, J. Ďoubalík, Holeček. Rozhodčí: Brožek. Hráno bez karet. Diváci: 50. Favorizovaní hosté se už v desáté minutě ujali vedení a tato branka určila ráz celého střetnutí. Hráči Vysokého měli stálou převahu a jejich výhra je zasloužená.

Kruh – Víchová 1:4 (0:2)

Branky: Jerie – Pavlík, Pivoňka z pen., Vaňous, Mikolášek. Rozhodčí: Janda. ŽK: 1:2. Diváci: 55. Hosté, kromě posledních deseti minut prvního poločasu, měli zápas plně pod kontrolou a na jejich zaslouženě vysokém vítězství se podílel i brankář Pivoňka proměněnou penaltou.

Martinice – Studenec B 6:3 (4:1)

Branky: Buryánek 2, Svoboda 2, Horáček, Morávek – Kužel, Čech, Kuřík. Rozhodčí: Honců. ŽK: 3:4. Diváci: 90. V tvrdě hraném utkání byli v prvním poločase domácí lepší a zaslouženě si vypracovali tříbrankový náskok. Ve druhé půli se hosté sice zlepšili, ale hráči Martinic si svoji výhru dokázali pohlídat.

Tatobity – Rovensko B 4:1 (0:1)

Branky: Srna, Cimbál z pen., Šimek, vlastní – Dang Ha Anh. Rozhodčí: Smoleňák. ŽK: 1:1. Diváci: 60. V prvním poločase byli lepší hosté a do kabin odcházeli s nejtěsnějším vedením. Po přestávce se domácí zlepšili, získali výraznou převahu a hlavně díky svým zkušeným hráčům dokázali výsledek otočit.

Horka – Benecko 3:0 (1:0)

Branky: Dohnal, Pavlas, Jirásko. Rozhodčí: Vasko. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Domácí měli stálou převahu, ale v útočné fázi se přes dobře organizovanou obranu jen těžko prosazovali. První branka tak padla až ve 45. minutě. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, přesto nakonec domácí dalšími dvěma brankami potvrdili svoje zasloužené vítězství.

Libštát B – Zálesní Lhota 4:0 (2:0)

Branky: Lukeš 2, Patka, Fiedler. Rozhodčí: Mikule. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Domácí mužstvo si po celé utkání udržovalo mírnou převahu, kterou v obou poločasech vyjádřilo dvěma brankami a zaslouženě si připsalo tři body.

Zvolte hráče kola!

Pavel Aster (Bozkov B)
Rezerva si proti Mírové s chutí zastřílela a nejlepší střelec zápasu vsítil 4 branky!

Vít Pivoňka (Víchová)
Brankář Víchové se prosadil střelecky, to když v Kruhu skóroval z penalty.

Lukáš Beran (Libštát)
Před týdnem hattrick, nyní hattrick. Střelec Libštátu hlásí skvělou formu.

Karel Mazánek, Tomáš Otradovský