Poříčí u Trutnova – Bílá Třemešná B 1:4 (0:1)

Hrdiny prvního finále byli třemešenští „teenageři". V brance předvedl velmi dobrý výkon osmnáctiletý gólman Jakub Jákl a střelecky se proti domácí obraně dokázali prosadit Daniel Wagenknecht, Jakub Schneider a hned dvakrát Martin Jákl.

Dlouho to přitom na podobný výsledek nevypadalo, ačkoliv měli hosté výborný vstup do zápasu. Už po pěti minutách hry předvedli rychlý protiútok, na jehož konci byla umístěná střela D. Wagenknechta – 0:1. Po chvíli to mohlo být 0:2, Otradovského střela se však zastavila o tyč. Často na polovině soupeře byli ale také domácí. Ti hrozili převážně ze standardních situací a při jednom ze závarů měli hosté velké štěstí, že odvrátili vyrovnání.

Co se však Poříčským nepovedlo před přestávkou, přišlo krátce po ní. V 50. minutě hosté zastavili za cenu faulu průnik Kordy do šestnáctky. Následovala penalta a z ní zkušeně vyrovnal Geisler na 1:1. Domácí hráče gól nabudil, rázem byli lepším týmem na hřišti a především se tlačili za druhou trefou. Hosté se ke hře z první půle nedostávali a museli odolávat šancím soka. Tu největší však spálil Jandera, jenž dokázal proniknout až před gólmana Jákla, zakončení ale nasměroval přímo do jeho náruče.

A tak přišel záhy trest. Po chybě v domácí rozehrávce vypálil z dvaceti metrů Martin Jákl a na jeho ránu do šibenice neměl Středa nárok.
Poříčí muselo otevřít hru, a to byla voda na mlýn hostujících mladíků. Ti udeřili z brejkových situací ještě dvakrát a trefami Schneidera s M. Jáklem rozradostnili početnou skupinku svých příznivců. Vyhráno však ještě nemají, odveta pohárového finále se bude hrát ve středu 23. září v Bílé Třemešné (17.30).

Fakta – branky: 50. Geisler z pen. – 5. D. Wagenknecht, 70. a 88. M. Jákl, 83. Schneider. Rozhodčí: Havlík – Šiling, Andrýs. ŽK: 1:1. Diváci: 80. FK Poříčí u Trutnova: Středa – Jandera, Gruber, Tomšík, Petr – L. Nývlt, Geisler, Pilný, Starý (68. Kuric ml.) – Ulrych, Korda (81. Pavlišta). TJ Sokol Bílá Třemešná: Jakub Jákl – M. Wagenknecht, Kött, Ježek, Forman (52. Kulhánek) – Schneider (84. Špaček), T. Otradovský, M. Jákl, Žižka – Jar. Jákl (81. Zlatník), D. Wagenknecht.