Vítězství, remíza a porážka. Trio regionálních zástupců se s uplynulým ročníkem krajské soutěže I. A třídy rozloučilo všemi možnými způsoby. V tabulce se seřadilo hned za postupující dvojicí, když pomyslný bronz bral Trutnov C, čtvrté skončilo Vrchlabí a pátá příčka sluší fotbalistům Bílé Třemešné.

I. A třída

Kostelec n. O. – Bílá Třemešná 4:0 (2:0)

Fotbalisté Bílé Třemešné cestovali na hřiště vítěze soutěže s vírou, že by případným bodovým ziskem ještě mohli pomýšlet na zopakování loňské třetí příčky. Výrazně oslabená sestava ale favoritovi nestačila a v závěrečném duelu sezony inkasovala nejtěžší porážku.
Domácí šli do vedení z penalty a ještě do přestávky svůj náskok navýšili na 2:0. Stejný počet branek padl i po pauze, a tak mohly začít postupové kostelecké oslavy, zatímco hosté se s vydařeným ročníkem loučili bez bodů i vstřelených gólů.

Fakta – branky: 19. a 71. (obě z penalt) Řehák, 30. Cvejn, 66. Brandejs. Rozhodčí: Mlynář. ŽK: 1:0. Diváci: 80. TJ Sokol Bílá Třemešná: Jakub Jákl – Hruška, J. Hažer, D. Novák, M. Pátý – Jar. Kubelka, Macek, D. Kubelka, Šturma – M. Jákl (64. Kiss), Hendrych (72. Forman).

Zbyněk Šturma st. (Bílá Třemešná): „Utkání pro nás nezačalo vůbec dobře. První útok soupeře a hned proměněná penalta. Ani po vynucené přestávce, způsobenou průtrží mračen, jsme se nedostali do hry. Domácím blahopřejeme k vítězství A třídě."

Roudnice – Trutnov B 3:3 (1:1), na penalty: 5:4

Trutnovská rezerva potřebovala k pojistce třetího místa v Roudnici získat bod, a to se Bednaříkovým svěřencům také podařilo. Hosté šli do vedení ve 12. minutě trefou Přívratského, zlom ale přišel krátce před přestávkou. Bednář vyrovnal a ve druhém poločase si domácí dokonce vypracovali dvoubrankové vedení.

Vůle po bodovém zisku ale nakonec vysněný úspěch hostujícím mladíkům přinesla. Privara v 85. minutě a chvíli po něm matador Hejna dohnali ztrátu, srovnali na 3:3 a vlastně jim ani nemuselo vadit, že penaltový rozstřel vyzněl tentokrát pro jejich soka.

Fakta – branky: 42. Z. Bednář, 56. a 77. Novák – 12. Přívratský, 85. Privara, 86. Hejna. Rozhodčí: Buchta. ŽK: 0:1. Diváci: 100. MFK Trutnov B: Švejdar – Groer, Kozák, Klossovski, Přívratský – Wimmer, Kučera, Ficner, Vyhnálek – Privara, Mařas (32. Hejna).

Eduard Bednařík (Trutnov B): „Jak výsledek napovídá, hrál se kombinační útočný fotbal. Domácí v průběhu druhé půle odskočili do dvoubrankového vedení, ale naší zvýšenou bojovností a poklesem koncentrace soupeře se nám podařilo vyrovnat. Bod navíc v penaltách si domácí zasloužili o trochu víc než my. Přesto slavíme jako nováček krásné třetí místo a za to patří všem velký dík."

Vrchlabí – Hořice 3:1 (1:1)

V jarní části si sice fotbalisté Vrchlabí prošli krizovým obdobím, v závěru soutěže už ale tým zase šlapal na výbornou. Potvrdilo to třetí vítězství v řadě, díky němuž se tým okolo Pavla Krause vyšplhal na konečnou čtvrtou příčku. Střelecky vše v duelu s Hořicemi odstartoval gól výš zmiňovaného a po vyrovnání soupeře rozhodli domácí o své výhře v nástupu do druhého poločasu.

Už po pěti minutách se prosadil Větrovec a za dalších deset minut upravil na konečných 3:1 Mejsnar.

Fakta – branky: 19. Kraus, 50. Větrovec, 60. Mejsnar – 36. Skalský. Rozhodčí: Krotil. Hráno bez karet. Diváci: 150. FC Vrchlabí: Michal Šulc – Větrovec, Navrátil, Hájek, Miloš Šulc – Panýr (67. Pokorný), Matěják, Fink, Tauchman – P. Kraus (57. Žďárský), Mejsnar.

Roman Fictum (Vrchlabí): „Hrál se celkem pohledný fotbal s několika nevyužitými šancemi na obou stranách. Nám se podařilo vícekrát potrestat soupeřovu nedůslednost v bránění a díky tomu jsme zaslouženě vyhráli."