Jak jste spokojený s dosavadním průběhem zimní přípravy?
Jsem spokojený. Kluci tomu věnovali veškerý volný čas, a i přes špatné a velmi tvrdé počasí vzorně pracovali.

Výsledkově se vám náramně daří, dá se vůbec něco vytknout?
Dosáhli jsme několika výborných výsledků. Ať jsou to výhry nad rezervami ligových týmů (Liberec, Jablonec, Mladá Boleslav), ale opravdový křest ohněm nás teprve čeká s Velimí a až pak mohu rozsáhlejším způsobem hodnotit připravenost mužstva.

Jak se vám dařilo po herní stránce?
Celkem se nám dařilo proměňovat gólové příležitosti, ale při podrobném zjištění vidím, že klasický střelec opět není. Na brankách se podílel celý tým.

Jak se zatím jeví nové tváře Bernát s Poulem?
Zrealizovali jsme jen příchod Pavla Bernáta z Českého Dubu. Je to hráč, který má divizní zkušenosti, do party určitě zapadl i když je tu jen 14 dní. Jeho výkonnost znám delší dobu a myslím si, že bude velikým přínosem pro turnovský fotbal. U Robina Poula jsem nakonec dospěl k závěru, že by prozatím nebyl výraznější posilou. Kvalitu určitě má, ale je to útočník do vápna, kterého momentálně při snaze hrát agresivní bojovný fotbal nemohu využít. Určitě tohoto hráče budu dál sledovat.

Do začátku soutěže zbývá 14 dní, na čem je potřeba ještě zapracovat?
Na jarní boje se určitě těšíme. Momentálně pracujeme již jen na zdokonalování herní kvality. Mrzí mě, že terény a počasí jsou mnohdy proti. Už bychom potřebovali začít na travnatém povrchu. Snad se příroda brzy umoudří a my vše stihneme.

Plánujete ještě příchod dalších posil?
Lhal bych, kdybych řekl, že nemám zájem tým posílit o jednoho zkušeného útočníka, klasického ´snajpra´, který by rozhodoval zápasy. Při studování podzimních výsledků jsem zjistil, že kdybychom měli střelce, který by dokázal utkání rozhodnout, tak bychom měli minimálně o pět bodů více. Bohužel klasických střelců je málo, tudíž se budu spoléhat na kluky, kteří jsou nyní v týmu.

Další dvě vítězství do turnovské zimní sbírky

Pouze jedinou porážku utrpěli hráči FKP Turnov v novoročním přípravném střetnutí. Minulý týden nejprve ve středu deklasovali exdivizní Jičín na jeho půdě 7:2, v sobotu v neturnajovém zápase v Nové Pace vyřídili i dalšího účastníka krajského přeboru Královéhradeckého kraje z Lázní Bělohrad 5:1.

Turnov Jičín 7:2 (5:0)

Z obou soupeřů byli hráči Jičína kvalitnějším týmem. Zápas se ale odehrál v jednoznačné režii divizních fotbalistů ze srdce Českého ráje. A už od prvních minut šli Turnováci jasně za vítězstvím. V poločase byl rozdíl mezi oběma tábory pětigólový a ačkoliv Turnov ve druhé půli dvakrát inkasoval, zůstal rozdíl stejný i po závěrečném hvizdu. Hattrickem se blýskl útočník Vavřich.

„Ačkoliv jsem nějaké chyby viděl, jsem s výkonem v tomto zápase spokojený. Na slabinách se dá do začátku soutěže ještě zapracovat,“ zhodnotil středeční zápas Jan Broschinský.

Branky Turnova: Vavřich 3, Benek 2, D. Hurt, Koubek. Turnov: Metelka (46. Hyka) Maňas, Novotný (46. Bárta), Koťátko, V. Hurt D. Hurt, Benek, Brett, Bernát (46. Bělik) Vavřich, Koubek.

Turnov L. Bělohrad 5:1 (4:1)

S jistotou prvenství na turnaji v Nové Pace nastoupili Turnovští proti Lázním Bělohrad. Na hřišti měli hráči z Liberecka jasnou převahu a celek, který nahradil z turnaje odstoupivší Hlavici, jednoznačně přehrál. O pět gólů se podělilo pět hráčů.

„Po počátečním oťukávání ve středu hřiště jsme už v jednadvacáté minutě vedli o tři góly a bylo rozhodnuto. Prezentovali jsme se solidní kombinační hrou s velkým množstvím gólových příležitostí. Ne každá se sice ujala a konečný výsledek je tak tak pro soupeře hodně lichotivý,“ hodnotil duel trenér.

Branky Turnova: D. Hurt, Maňas, Vavřich, Bárta, Novotný. FKP Turnov: Metelka (46. Hyka) Maňas, Novotný, Kotátko, Randák (46. Bělik) D. Hurt, Benek, Brett, V. Hurt Bárta, Vavřich (46. Koubek).

Další přípravné utkání čeká Turnov ve středu na umělé trávě v Doubí, kde jim soupeřem bude Hlavice hrající ČFL. Na víkend odjíždí celý tým na Moravu na soustředění během něhož se střetne s týmem Celtic Bořetice, hrající I.A třídu Jihomoravského kraje.