Nejvyšší soutěž hraná v podkrkonošském a pojizerském regionu měla na programu již 26. kolo. Po něm není jasno jak na čele tabulky, tak ani na jejím vyrovnaném chvostu.

Letohrad – Trutnov 2:1 (1:1)

Na třicetibodové metě zůstávají i po sobotním krajském derby v Letohradu hráči Trutnova. Rozhodly o tom dvě standardní situace soupeře, který z nich udeřil jednou v prvním poločase a podruhé v 69. minutě. Pokaždé byl se radoval domácí Čada, na jehož zakončení gólman Šťastný nedosáhl.
Trutnovští se prosadili na úplném konci poločasu. To když si na přetažený centr počkal na zadní tyči Kamitz a určil přestávkový stav 1:1.

Po pauze už ale hosté žádný ze svých pokusů ke gólovému vyjádření nedotáhli a své šance na záchranu v divizi budou muset navyšovat v příštích duelech. Již za týden odehraje Dvořákova parta obrovsky důležitý part na domácím hřišti, kde přivítá nebezpečného nováčka z Ostré.

Dvůr Králové nad Labem – Kratonohy 3:2 (1:2)

Pod Hankovým domem se diváci rozhodně nekochali kvalitním fotbalem, tři body ale přes velké herní trápení zůstaly „doma“. Dvůr poslal do vedení mladíček Vitebský, divizní nováček ale před pauzou odpověděl trefami Paga a Šejvla.

V 53. minutě po přihrávce Poděbradského vyrovnal Picha a rozhodnutí na sebe nechalo čekat do první minuty nastaveného času. Z penalty nařízené za faul na Rejl udeřil Podolník.

Turnov – Čáslav 2:2 (1:2), na penalty 5:3

Utkání v Turnově mělo podobný scénář jako to ve Dvoře Králové. Domácí šli brzy do vedení zásluhou Matěje Horáka, ve 22. minutě ale z pokutového kopu vyrovnal Špičák a krátce před přestávkou poslal Čáslav do náskoku Vančura.

Další vyrovnání na sebe nechalo čekat do 53. minuty a gól Šulce nakonec určil i konečný stav zápasu. Penalty zvládli domácí skvěle.

Fakta – branky: 4. M. Horák, 53. Šulc – 22. Špičák z pen., 42. Vančura. Rozhodčí: Hůlka. ŽK: 5:0. Diváci: 220. FK Turnov: Hyka – J. Šimek (46. Š. Havel), D. Novotný, Kordík, Beníšek – Tvrdý, Benek, Dlouhý (51. Šulc), Cigánek, M. Petrlák – M. Horák (85. Špína). (to)