Dvůr Králové – Turnov 3:1 (2:1)

Souboj ostřílených divizních soupeřů nabídl slušné návštěvě vcelku ofenzivní partii. Celý zápas se hrál v bouřlivé atmosféře, o kterou se postarali postup do II. ligy slavící hokejisté místního HC Rodos, kteří na utkání přišli se svými fanoušky a po 90 minut vytrvale povzbuzovali fotbalové kolegy. Ti se jim odměnili kvalitním výkonem. Pozadu nechtěl zůstat ani soupeř, který na jaře vyhrál všechny tři dosavadní duely a formu přijel potvrdit i do Dvora.

Zpočátku se to svěřencům kouče Petříka i dařilo. Zvlášť když ve 20. minutě obdržel krásnou přihrávku Petrlák a technickou ranou k pravé tyči obstřelil Jakuba Vaníčka – 0:1. Na vyrovnání stačila Dvorákům pouhá minuta. Vzdušný souboj nejprve vyhrál aktivní Ujec, Picha v šestnáctce parádně našel Vitebského a domácí benjamínek snadno překonal turnovského Hyku.

Domácí byli v první půli o dost aktivnějším týmem a svoji převahu potvrdili ve 33. minutě. U rohového praporku Poděbradský uvolnil Fejka, ten odcentroval a zkušený Kruliš přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

To si Dvůr v pohodě pohlídal do konce zápasu, když navíc mohl přidat řadu pojistek. Ze dvou penalt ale proměnil pouze jednu. Podolník nezaváhal, Ujec chvíli po něm branku přestřelil.

Trutnov – Pardubice B 0:4 (0:3)

S ohledem na umístění obou nedělních soupeřů se v Trutnově hrál duel o šest bodů. Zvítězit a odskočit soupeři v tabulce se povedlo hostům z Pardubic, kteří se pro utkání posílili druholigovými borci a bitvu zvládli s velkým přehledem.

Úvodní dvě příležitosti sice patřily domácím, rozhodující pasáž hry ale přišly v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu. Nejprve využil nedorozumění Makovského s brankářem Šťastným pardubický Shejbal, chvíli po něm zvýšil na 0:2 Kovář a stejný hráč v nastavení přidal i třetí trefu.

Mezi prvním a druhým gólem přitom mohlo být vše jinak, to by ale ráně Kamitze nesmělo stát v cestě břevno.

Pojistku na výhru hostů přidal v 83. minutě další dvougólový střelec zápasu Shejbal. Trutnov se tak po dvou prohrách v řadě vrátil na předposlední příčku a honbu za záchranou bude muset nastartovat znovu. Tentokrát na hřišti podobně ohrožených Kratonoh.