Kratonohy - Trutnov 0:3

Svěřenci kouče Dvořáka do Kratonoh cestovali po dvou těžkých porážkách, zároveň ale s vědomím, že je čeká soupeř, který v jarní části prohrál všech pět dosavadních utkání. Šlo tak o souboj dvou mužstev namočených do hry o záchranu, o to důležitější body byly ve hře. A získali je hosté, kteří především v prvním poločase působili připravenějším dojmem.

Trutnov byl více na míči a do vedení se dostal ve 33. minutě. Akci rozjel z vlastní poloviny Kovář, před brankou Holubec předložil míč Kejzlarovi, a tradiční trutnovský střelec zamířil přesně – 0:1.

Ve druhé půli chtěli hosté pokračovat v dobrém výkonu, plány jim ale kazil zlepšený přístup soupeře. Kratonohy usilovaly o vyrovnání a několikrát mu byly i blízko. Místo zvratu ale přišla 80. minuta a v ní druhá trefa hostů, kterou zařídil mladíček Zezula. Stejný hráč se prosadil ještě v 87. minutě, a tak mělo utkání na vlas stejný scénář, jako duel 17. kola, v němž Trutnov o tři branky vyhrál i v Kutné Hoře.

Fakta – branky: 33. Kejzlar, 80. a 87. Zezula. Rozhodčí: Kvaček. ŽK: 0:3. Diváci: 150. Poločas: 0:1. Kratonohy: Ordelt – Kejmar, P. Drozd, Strasser, D. Drozd – Tulach, Franc, D. Novák (70. V. Pražák), Pago (46. Jilemnický) – Peterka (46. Habrman), Jiroutek. Trutnov: Šťastný – Vyhnánek, Makovský, Kovář, Mařas – Kamitz, Marks, Tauchman (72. O. Tobiaš), Zezula (90. P. Matějka) – Kejzlar (83. Křižovič), P. Holubec (90. Turner).

Náchod - Dvůr Králové 1:2

Dvorští fotbalisté v jarní části sezony vybojovali již 11 bodů, trápí je však fakt, že výkony na domácím a venkovních stadionech jsou jako den a noc. Nejinak tomu bylo v Náchodě. Poslední tým tabulky byl v prvním poločase lepším týmem a na vině byl matný výkon hostů. Těm se herně absolutně nedařilo a tak nebylo překvapením, že se jako první dostali do náskoku domácí. Ve 28. minutě se k samostatné akci odhodlal náchodský Malý, na hranici šestnáctky vypálil na branku Dvora a míč si pod tělem gólmana Vaníčka našel cestu do sítě – 1:0.

Vysvobození pro hosty přišlo o deset minut později. Dvoráci zakombinovali na levé straně hřiště, Fejk vysunul za obranu Janoucha a toho před brankou žlutým zákrokem stáhl k zemi Kábrt. Následoval pokutový kop, z něhož se tradičně nemýlil Podolník – 1:1.

I tak měl trenér Matějka svým svěřencům o poločasové přestávce co vytknout a úvod druhé půle vypadal lépe. Hosté měli míč častěji na svých kopačkách a odměny za aktivitu se dočkali v 55. minutě. Jakub Vaníček dlouhým odkopem za obranu nastartoval důrazného Janoucha, jenž první pokus ještě namířil do brankáře Hladíka, dorážku už ale otřel o břevno a hlavně poslal do sítě – 1:2.

Ve zbytku zápasu mohli Dvorští vedení navýšit, šance ale zahazovali. Dočkali se tak nervózního závěru, v němž se ale domácí vyrovnání přes všechnu snahu již nedočkali.

Fakta – branky: 29. Malý – 38. Podolník z pen., 54. Janouch. Rozhodčí: Erlebach. ŽK: 3:5. Diváci: 120. Poločas: 1:1. FK Náchod: Hladík – Runkas, Schärfer, Kábrt, Petr – Moravec, Káva, Brich, Simon (75. Strnad) – Malý, Omovie. TJ Dvůr Králové: J. Vaníček – Picha, Kruliš (66. Novák), Podolník, Poděbradský – Vitebský (66. Dvořák), O. Vaníček, Fejk (77. Hruška), Tomeš – Janouch (73. Škoda), O. Ujec (88. M. Otradovský).

Turnov – Chrastava 2:2 (0:0), penalty: 4:2

Fakta – branky: 83. Šulc, 85. Beníšek – 54. Řezka, 59. Beneš. Rozhodčí: Vojtěch. ŽK: 2:1. Diváci: 245. FK Turnov: Hyka – Šimek (78. Šulc), Novotný, Kordík, Tvrdý – Cigánek, Benek, Petrlák, Š. Havel – Papoušek (18. Špína, 65. Beníšek), Horák.

Ústí n. O. - Letohrad 3:1

Lepší vstup do derby si Letohrad nemohl přát, když se po sedmi minutách ujal vedení. Jenže ústecký kapitán Vaňous brzo vyrovnal a do poločasu výsledek otočil Opina. O tom, že lídr vyhraje, rozhodl stoper Strnad.

Fakta – branky: 20. Vaňous, 41. Opina, 79. Strnad – 7. Tichý. Rozhodčí: Štuk. ŽK: 2:2. Diváci: 450. Poločas: 2:1. Jiskra Ústí nad Orlicí: Krátký – Coufal, Chleboun, Strnad, Langer – Souček, Falta, Opina (85. Skalický), Vaňous (86. Felgr), Smejkal (76. Heger) – Kukla (89. Kopecký). FK Letohrad: Ehrenberger – P. Štěpán (75. J. Štěpán), Kail, Vaniš, Krystl – Černohorský (46. Konečný), Tichý, Čada, Macek – Kabourek, J. Procházka (82. Slodičák).

Čáslav - Vysoké Mýto 0:0, pen. 6:5

Z horké půdy si hosté odvezli bod. Druhý zůstal po penaltách v Čáslavi.

Fakta – rozhodčí: Zadinová. ŽK: 4:1. Diváci: 110. Poločas: 0:0. SK Vysoké Mýto: Černík – Tomášek, Kouřil, Dvořák, Žák – Benda (75. Mach), Trnka, Kopřiva, Rezek (58. Motl) – Štěpánek (85. M. Fišer), Fikejz.

Živanice - Kolín 2:1