Pěnčín-Turnov – Náchod 2:0 (0:0)

Branka: 77. a 87. Petřík. Rozhodčí: Starý. ŽK: 0:2. Diváků: 220. Turnov: Kolář – Coufal, Pimpara, Novotný, Janošík – Finklár (63. Šulc), Beníšek, Petřík, Bernát – Papoušek, Douglas (83. Korček).

Velmi důležitý zápas pro obě strany měli po celý průběh pod kontrolou domácí, kteří nastoupili posílení o tři hráče A týmu Liberce. Jejich převaha ale dlouho vycházela vniveč. Velkou šanci měli v 19. minutě Douglas s Papouškem, čaroval ale Kobos. Střely Papouška a Finklára pak správný směr také nenabraly, a tak skončila půle bez branek.

Po změně stran se na šanci čekalo déle. Urputně bránící hosté si nevypracovali takřka nic, domácí se ale dlouho také zastřelovali. V 72. minutě už Šulc obešel brankáře, ale trefil posledního obránce na čáře, a tak o výsledku musel rozhodnout hrající trenér Josef Petřík. V 77. minutě dostal svůj tým do vedení povedenou hlavičkou po rohu, o deset minut později domácí matador také hlavou stanovil konečný výsledek.

„Byli jsme celý zápas jasně lepší. Šance jsme ale využili až v závěru, kdy jsme soupeře dostali pod velký tlak a donutili jsme ho chybovat. Zasloužené tři body," liboval si vedoucí FKP Turnov Petr Horáček.

Jablonec nad Jizerou – Letohrad 2:3 (1:3)

Branka: 44. vlastní, 86. Rozkovec – 4., 11. a 21. Kabourek. Rozhodčí: Hurych. ŽK: 3:2. Diváků: 100. Jablonec n. J.: Králíček – Helm, Halama, Karásek, Kozel – Krejčík, Rozkovec, Povr, Dorničák (80. Veselouš) – Chropůvka (59. Ferenc), Žitka.

Po šesti porážkách v řadě chtěli domácí prolomit mizérii. V první šanci se však Chropůvka neprosadil, a tak úřadoval hostující Kabourek. Skóre otevřel po minele Králíčka, pak využil šťastného odrazu a hattrick dokonal už ve 21. minutě po vyšachování tří obránců. Hosté byli na koni, na domácí naopak padla obrovská deka. Fotbalově se v dalším průběhu neprosazovalo ani jedno mužstvo. Po bojovné půli skóre pro domácí zlehčil Stejskal, který si po akci Povra vsítil vlastence.

Po změně stran působili Jablonečtí aktivněji, ale dlouho se jim nedařilo snížit. Náskok Letohradu korigoval až v 86. minutě Rozkovec, bodů se však Sokol nedočkal.

„Hrál se divizní odvar. Hosté zvítězili díky neuvěřitelným chybám v naší obraně. Na málovídané kiksy bychom si mohli pořídit patent. Těžko jsme se pak dostávali do hry, snížení přišlo pozdě," litoval vedoucí domácího týmu David Holman.

Dvůr Králové – Trutnov 2:1 (0:1)

Pod Hankův dům si našlo cestu sedm stovek diváků. Část z nich dorazila z Trutnova a podobně jako domácí kotel o sobě dávala hlasitě vědět od samotného začátku zápasu.

První vážnější situace přišla před domácí brankou. V 11. minutě Dvoráci zazmatkovali ve vlastním pokutovém území, z čehož rekrutovala velká šance pro Kilevníka. Borci, který v divizi vůbec poprvé na dvorském stadionu nastoupil v roli hosta, ale tutovku zneškodnil pohotový gólman Vízek. O sedm minut později zahrával pár metrů za polovinou hřiště trestný kop Vaníček. Míč z jeho nohy přelétl takřka všechny hráče a na zadní tyči našel levou nohu Rejla. Jeho volej ale mířil mimo Šťastného branku. Za další dvě minuty vhodil dlouhý aut do vápna Podolník, hostující obrana míč odvrátila k Ježkovi a jeho ránu nad břevno ohodnotili královédvorští příznivci potleskem.

Svižný výkon Dvora dostal trhlinu v minutě 27. Při rozvíjející se akci uklouzl na tvrdém povrchu stoper Rejl, a jelikož byl v té době posledním hráčem svého celku, nabídla se šance připravenému Matějkovi. Ten neváhal, ihned sebral míč a upaloval sám na bránu. Se zakončením si poradil zkušeně a po jeho střele k tyči šel Trutnov do vedení – 0:1.

Domácími inkasovaný gól hodně otřásl a do pauzy už nedokázali najít odpověď.

O poločasové přestávce měli jistě oba trenéři svým hráčům co říci, veselejší byl ale krátce po startu druhé půle domácí Milan Ujec. Byl to totiž jeho syn, kdo si už po dvou minutách naběhl na milimetrový centr Vaníčka a povedenou hlavičkou k tyči nenechal brankáře Šťastného ani zareagovat – 1:1. Rázem bylo vyrovnáno a hrálo se vlastně od začátku. Pouze však 11 minut. Pak totiž právě Milan Ujec mladší zpracoval před vápnem těžký míč pro Řežábka, ten se zakončením neuspěl, ale míč se dostal na hlavu obránce Křižoviče, z níž lob překonal Šťastného podruhé – 2:1!

Najednou to byli domácí hráči, kdo mohl kontrolovat míč, šetřit čas a snažit se hlídat výsledek. To se jim i povedlo, když navíc v 77. minutě nebyl uznán zcela regulérní třetí gól Řežábka. Ve zbytku duelu se více diskutovalo než hrálo, což rozhodně více vyhovovalo domácím.

Ti vyhráli derby šťastně, ale i zaslouženě především díky obrovské bojovnosti, kterou svého rivala předčili.

Ohlasy trenérů:

Milan Ujec st. (Dvůr Králové): „Těžké utkání. První poločas byl vyrovnaný, ve druhém jsme byli o něco lepší a hlavně jsme byli aktivnější. To bylo dané průběhem utkání, protože jsme v prvním poločase dostali gól po naší hrubé chybě, takže jsme se museli tlačit dopředu. Museli jsme donutit obranu Trutnova k chybám, což se nám nakonec podařilo a v nervózním závěru jsme ten výsledek dokázali udržet. Pořád jsme ale v situaci, že musíme vyhrávat, takže nesmíme usnout na vavřínech. Myslím si, že teď ale máme mančaft, který je schopný vyhrávat s kýmkoliv a kdekoliv."

Miloš Dvořák (Trutnov): „Ve druhém poločase jsme dostali velmi brzy gól po standardní situace, i když ještě o přestávce jsem na to hráče upozorňoval, že Ujec je dobrý ve vzduchu. Byla to škoda, protože jsme domácí dostali trošku nahoru. První poločas jsme měli pod kontrolou, herně jsme byli lepší. Dvůr se hledal a zlobil jen po standardkách, které má silné. Zápas byl hodně otevřený, snažili jsme sehrát, kombinovat, ale bohužel jsme dnes byli špatní v koncovce. Vytvořili jsme si málo šancí."

Fakta – branky: 47. M. Ujec, 58. vlastní (Křižovič) – 27. Matějka. Rozhodčí: Hanousek (Praha). ŽK: 3:3. Diváci: 700. Poločas: 0:1. TJ Dvůr Králové: Vízek – Ježek (90. Žaba), Kruliš, Rejl, Tomeš – Vaníček (82. T. Macek), Podolník, Fejk, Picha (89. Samler) – M. Ujec, Hruška (42. Řežábek). MFK Trutnov: Šťastný – Křižovič (86. Tobiáš), Makovský, Kovář (81. Kamitz), J. Holubec – Kilevník, Tauchman, Marks, P. Holubec (67. Kejzlar) – Landyš, Matějka.