Nová Paka – Pěnčín/Turnov 3:1 (0:1)

Fakta – branky: 79. a 86. Blažej, 81. Labík – 29. Papoušek. Rozhodčí: Kvaček. ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (18. Kolář). Diváci: 150. Hráno v Novém Bydžově. FK Pěnčín/Turnov: Kolář – Pimpara, Ginzel, Karišik, Petřík – D. Hurt, Janů, Novotný (83. Bárta), V. Hurt (19. Malík) – Papoušek, Hadaščok.

Sestavu Turnova před šlágrem kola 1. a 3. týmu tabulky vyztužili obránci Karišik a Pimpara, na hrot útoku se pak postavil rychlonohý Hadaščok. Do duelu proti Nové Pace, hraném na otřesném terénu v Novém Bydžově, vstoupili hosté jednoznačně lépe a aktivně. V 6. minutě exlibereckou kombinaci Papoušek – Janů zakončoval druhý jmenovaný do blokujících obránců, pak stříleli mimo Ginzel, D. Hurt, Vojtěcha Hurta pak vychytal Ottmar. Velký tlak Turnova následně ale uťal faul brankáře Koláře, po kterém byl vyloučen. Hosté však při červené kartě cítili velkou křivdu, do hry i tak ale musel dorostenec Malík. V oslabení šel přesto Turnov do vedení, když Papoušek vystihl rozehrávku a zakončil přesně. Těsně před poločasovým hvizdem se blýskli gólmani.

Ve druhé půli lídr tabulky vzal otěže duelu do svých rukou, hosté se do útočných aktivit pouštěli ojediněle. Turnováci dlouho odolávali, ale rozhodlo posledních deset minut a tři góly v jejich síti.

Dvůr Králové – Jablonec nad Jizerou 3:2 (1:2)

Fakta – branky: 23. Otradovský, 69. Černík, 90. (+3) Kilevník – 18. Rudolf, 33. Helm. Rozh.: Moník (Trutnov). ŽK: 1:2. Diváci: 310. TJ Sokol Jablonec nad Jizerou: Farský – Sedláček (90. Bistiak), Karásek, Šilhán, Braun – Povr, Krystan, Hrbek (78. Zonyga), Barcuch – Rudolf (90. Bolina), Helm (67. Paldus).

I ve městě ZOO se sehrálo utkání na velmi těžkém podmáčeném terénu. Domácí toužili proti nováčkovi z Jablonečku po třech bodech, ale i hosté potřebují body jako sůl. Pohledný zápas načala nevyužitá šance Dvora Králové, ale první se trefili hosté. Rudolf dotáhl svou šanci do konce z pomocí teče obránce. A i když zanedlouho vyrovnal Otradovský, první půle patřila hostům, kteří ji vyhráli díky pozorné defenzivě a průniku Sedláčka a zakončujícího Helma – 1:2.

Po změně stran převzal aktivitu zkušenější divizní účastník. Dvoráci se ale do šancí příliš nedostávali, a tak Jabloneček velmi zarmoutila situace ze 70. minuty, kdy Černík dle jejich názoru poslal hlavou míč do sítě z ofsajdové pozice. Vyrovnaný stav pak vydržel až do závěru. V něm měl velkou šanci nejprve hostující Povr, ale nedal. A když už se zdálo, že zápas míří ke spravedlivé remíze, trefil se domácí střelec Kilevník a v třetí minutě nastavení rozhodl.

Trutnov – Letohrad 2:0 (1:0)

Fakta – branky: 40. P. Doubic, 84. Vilám. Rozhodčí: Rais (Liberec). ŽK: 1:2. Diváci: 200. Poločas: 1:0. MFK Trutnov: Šťastný – Kejzlar, Křižovič, Makovský, J. Holubec – Kamitz (90. Bednařík), Marks (84. Groer), Kovář, Bönisch (63. P. Holubec) – P. Doubic (78. Čech), Vilám (86. Tobiáš). FK OEZ Letohrad: Satoria – Černohorský, Strasmaier, Vaniš, Krystl – Šponar, J. Jedlička, Macek, Linhart – Kabourek, T. Jedlička.

Také druhý nedělní duel se pod Krkonošemi hrál za deštivého počasí a první poločas patřil ofenzivnějšímu Trutnovu. Domácí si proti Letohradu vypracovali více šancí, ty úvodní ale mladý Vilám ani o dost zkušenější Kamitz neproměnili. Soupeř mohl skórovat po půlhodině hry, velká příležitost ale skončila mimo tyče Šťastného branky. Ve 38. minutě nepohnul stavem ani Doubic, stejný hráč však za další dvě minuty využil přihrávky Kamitze a z úhlu našem místo mezi brankářem a tyčí – 1:0.

Už na konci úvodních 45 minut musel trutnovské vedení uhájit skvělým zákrokem Šťastný a stejný borec držel stav 1:0 i po přestávce. Domácí se do bezhlavého útočení nijak nehnali, trpělivě však čekali na svoji šanci. A ta přišla v 84. minutě. Dlouhým pasem nejprve Kovář našel Jana Holubce, ten posunul míč Vilámovi a trutnovský snajpr druhým gólem ukončil letohradské snažení. Trutnov vyhrál zaslouženě a na soupeře se v tabulce bodově dotáhl.