Trutnov – Živanice 0:0, penalty 5:4

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Těžké utkání. V Živanicích to mají dobře poskládané. Z mého pohledu se hrál výborný zápas ve vysokém tempu a jsem rád, že jsme dokázali tempo udržet. Myslím si, že síly nám vydržely, proto jsem ani nestřídal. Nechtěl jsem do sestavy sahat, když nám to fungovalo. Víc se mi líbil první poločas, kdy jsme měli spoustu krásných kombinací. Hráli jsme přesně to, co chceme hrát. Druhý poločas už byl takový bojovnější. Bylo to o jedné brance. Zasloužená remíza."

Martin Pulpit, trenér TJ Sokol Živanice: „Jednalo se o podobný zápas jako doma s Dobrovicí, akorát ho navíc ovlivnil fakt, že se hrálo na umělé trávě. To znamená bylo to bojovné, agresivní a běhavé utkání. Obě dvě mužstva si moc šancí nevytvořila. My jsme v první půli nevyužili příležitost Novákem, který na malém vápně netrefil bránu. Podobně se prezentoval po přestávce Gorol. Nás podržel někdy čtvrthodiny před koncem gólman Volšík. Hráčům nemohu vytknout přístup k utkání. Poctivě makali, ovšem musím přiznat, že daleko více čekáme od útočníků a Radka Gorola. Ti by měli tvořit naší ofenzivu. Snahu jim nelze upřít, ale musí tam být i kvalita."

Náchod  – Týniště n. O.  0:1

Jan Míl, trenér FK Náchod: „Porážkou jsme si pěkně zavařili. Soupeři k zisku tří bodů stačila jedna standardní situace a naše nezodpovědnost při jejím bránění. Zápas jsme si tak udělali těžším, než jsme chtěli. Sice jsme měli optickou převahu, ale k ohrožení hostující branky jsme se moc nedostávali. V útočné fázi nám chyběl pohyb a víc přímočarosti. Nedokázali jsme hru zrychlit kolmou přihrávkou, a tak si hosté v poklidu svůj náskok hlídali. Z našeho výkonu jsem velmi zklamaný."

Radek Hrubý, trenér SK Týniště nad Orlicí: „My jsme už  od začátku říkali, že musíme vycházet v každém zápase z obranné hry, což začíná už od útoku. To jsme plnili kvalitně, i když je pravda, že soupeř nás standardkami zatlačil, ale celé mužstvo pracovalo výborně a věděli jsme, že nějaká šance přijde, což se potvrdilo. Pro nás jen dobře a musíme takto jet pořád dál."

Pardubice B – Dvůr Králové 1:2

Pavel Němeček, hrající trenér FK Pardubice B: „Utkání se nám hodnotí velice špatně, protože jsme chtěli a potřebovali bodovat. To se nám ale nepodařilo. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a zaslouženě jsme vedli. Postupem času jsme začali hodně ztrácet míče, špatně jsme kombinovali a hráli jsme pasivně. Soupeř nás těsně před poločasem potrestal a vyrovnal. Ani ve druhém poločase jsme se nijak nezlepšili. Soupeř nám vstřelil druhou branku, na kterou jsme nedokázali odpovědět. Ať se pak utkání vyvíjelo jakkoliv, tak nejvíce nás mrzí fakt, že jsme soupeři nabídli branky sami."

Milan Ujec st., trenér TJ Dvůr Králové: „Soupeř nás v úvodu přehrával a my jsme se nemohli dostat do tempa. Nastartoval nás až obdržený gól, po kterém jsme se herně zvedli, soupeře zatlačili a vytěžili vyrovnávací trefu. Druhý poločas už byl v naší režii a krom šance z první minuty jsme soupeře k ničemu nepustili. Naše úsilí bylo korunováno vítěznou brankou po pěkné kombinaci."

Letohrad – Vysoké Mýto 1:1, penalty 1:4

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „Z prvního rohového kopu jsme se dostali do vedení a byli v úvodu utkání aktivnější. Navýšit vedení se nám nepovedlo, když jsme ve stoprocentní šanci selhali, hosté se postupem času dostávali do hry a podařilo se jim lacino, ale zaslouženě vyrovnat. Po zbytek utkání se plynulost hry vytratila a k vidění bylo velké množství osobních soubojů a častá přerušení hry. Výsledek odpovídá dění na hřišti."

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Domácí na tom byli od úvodu mnohem lépe. Nastoupili na nás, dali gól a měli další velkou šanci. Naštěstí jsme to přežili jen s jedním gólem. Pak se hra postupně vyrovnala a vyrovnali jsme i stav. V závěru jsme mohli dát vítězný gól, ale myslím, že remíza byla spravedlivá. Na penalty jsme byli šťastnější."

Ústí n. O. – Č. Brod  0:1

Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: „Po herní stránce jsme odehráli nadstandardní divizní utkání. 
V prvním poločase byl o něco lepší Český Brod, měl více v držení míč, lépe kombinoval, ale do vážnější gólové příležitosti jsme ho nepustili, jelikož naši hráči v obranné fázi hráli velmi dobře. Bohužel začátek druhého poločasu jsme nezvládli úplně podle našich představ a po naší jediné taktické chybě v obraně jsme dostali smolný gól. Poté se hráči chopili iniciativy a začali Český Brod jednoznačně přehrávat. Výsledkem naší aktivity bylo několik brankových příležitostí a dvě neuznané branky pro ofsajdové postavení. Bohužel celý průběh utkání hrubě ovlivnili rozhodčí. V páté minutě měli vyloučit hostujícího Zdeňku, který fauloval našeho hráče, jenž by šel sám na brankáře. Jasná červená karta! V 68. minutě nám podle mého názoru neuznali regulérní gól Vaňouse, a aby toho nebylo málo, tak před koncem nám rozhodčí neuznali jasný gól Součka na 1:1. Honza Souček podle prostudování videozáznamu nestál prokazatelně v ofsajdovém postavení a jeho gól měl jednoznačně platit. Nikdy jsem si na výkon rozhodčího nestěžoval, ale teď v sobotu nás prokazatelně hrubě poškodil."

Kutná Hora – Č. Třebová  3:1

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: „Utkání bylo vyrovnané co se týče počtu střel na branku a standardních situací, domácí byli však daleko efektivnější. Nedůraz před naší brankou umožnil soupeři odskočit o dvě branky, když o minutu později opět po našem zaváhání musel náš hráč předčasně do kabin, byli jsme ve velice těžké situaci. Zbraně jsme nesložili, ale na v pohodě hrajícího soupeře to nestačilo."

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Jiří Adámek (MFK Chrudim): Levý bek MFK zraje jako víno. Ve svých 36 letech se stal nepostradatelnou součástí defenzivy Východočechů. Obranou činnost navíc prokládá úspěšným zakončením při standardkách, což dokázal v sobotu dvěma góly proti Louňovicím.

2. Petr Janda (SK Union 2013): Prokázal, že patří k oporám bydžovského týmu. Do sítě Meteoru Praha se trefil dvakrát. 
I díky tomu Union dokázal odčinit debakl z Převýšova.

3. Tomáš Picha (TJ Dvůr Králové): Životní zápas odehrál v neděli v Ohrazenicích dvorský obránce, zaskakující v záloze. Svůj výkon okořenil premiérovou divizní brankou a podílel se na vítězné trefě Ujce.

Vítěz

Fotbalisté Týniště nad Orlicí: Šest bodů ze dvou zápasů - to je jarní vizitka týmu z Olšiny. Po domácí výhře nad Kutnou Horou Týniště uspělo i v Náchodě a dalo důrazně najevo, že to se záchranou myslí vážně.

Nešťastník

Fotbalisté Ústí nad Orlicí: Podali výborný výkon a být na druhé straně někdo jiný, než Český Brod, dopadlo by to jinak. Dali tři branky, ale rozhodčí je neuznali. A ty Vaňouse a Součka? Regulérní…

Zajímavost z ČFL

Jako legendární Duckadam: Brankář Písku Martin Štěpanovský chytil na hřišti Vltavínu domácím všechny čtyři pokutové kopy a jeho tým bral druhý bod za výhru 2:0, utkání skončilo 2:2. Štěpanovský dal vzpomenout 
na legendárního rumunského brankáře Helmutha Duckadama, který ve finále PMEZ v roce 1986 chytil čtyři penalty hráčům Barcelony a zajistil triumf týmu Steaua Bukurešť. Štěpanovský tehdy ještě ani nebyl na světě…

Střípky z fotbalového víkendu

ČFL: Východočeské týmy neinkasovaly

Chrudim, Převýšov - Skvostný víkend zažily východočeské týmy v České fotbalové lize. Všechny tři dokázaly v domácím prostředí naplno bodovat, navíc bez inkasovaného gólu, a pomalu se začínají vzdalovat sestupovým příčkám. Nejvýraznějšího vítězství dosáhl Union 2013, jenž podle papírových předpokladů „spláchl" poslední Meteor Praha 4:0. Skvělou formu v úvodu jara má Převýšov, který po výhře 6:0 s Unionem zdolal také Čáslav (2:0). Šest bodů má v jarní tabulce i Chrudim. Ta po výhře na Meteoru (2:1) vyprovodila doma Louňovice jednoznačně 3:0.

Živanická „sekera" už není dvojciferná, ale…

Živanice - Promarněná šance… Živaničtí fotbalisté ztráceli po podzimní části na vedoucí Dobrovici propastných jedenáct bodů. Lídr soutěže však na jaře tápe, když získal jediný bod. Nejdříve prohrál na penalty právě v Živanicích a naposledy dokonce podlehl doma Benátkám nad Jizerou. Nutno podotknout, že ty jako farma Mladé Boleslavi pořádně nabušily sestavu. To vše se událo už v sobotu. „Pulpitovci" hráli v Trutnově sice až v neděli, ovšem po druhé bezbrankové remíze v řadě, tentokrát dovednostní disciplínu nezvládli.

Dvorští na jaře válí, mají plný počet bodů

Dvůr Králové - Bídný podzim ve městě pod Zvičinou zapříčinil nejděsivější zimní pauzu v divizní historii, která se ve Dvoře Králové nepřetržitě píše už dlouhých 11 let! Na jaře je ale, zdá se, vše jinak. Kádr A mužstva „uzdravil" návrat opor, ale i příchod kvalitních posil. Rázem je z týmu konkurenceschopný protivník. A na hře i výsledcích je to vidět. Dva zápasy, šest bodů. Ale pozor! Ožily i další týmy z chvostu, třeba výrazně posílený Český Brod. Nebo Týniště. V divizi to na jaře bude boj a zbystřit by mělo třeba i sedmé Ústí nad Orlicí, které se o tvrdém boji o záchranu přesvědčilo právě v duelu s Českým Brodem…