Zápas jara, šlágr divizního kola, bitva o aktuálního krále Krkonoš. I taková přirovnání má již několik let souboj mezi fotbalisty Dvora Králové a Trutnova. A právě další díl seriálu se nezadržitelně blíží. Uskuteční se příští neděli na stadionu pod Hankovým domem.

Na podzim si na bitvu nesmiřitelných rivalů našlo cestu přes 800 diváků a královédvorský klub by byl moc rád, kdyby se návštěvnost derby zápasů vrátila k cifrám dosahujících čtyřmístnou číslici. Také proto vedení oddílu přichází se zajímavou nabídkou pro všechny okresní kluby. Na utkání mezi Dvorem Králové a Trutnovem bude v neděli 20. dubna umožněn volný vstup mládežnickým výpravám fotbalistů, jež může zdarma doplnit i doprovod tří dospělých osob. „S výjimkou druholigového Hradce Králové je divize nejvyšší soutěží hranou v Královéhradeckém kraji. Rádi bychom proto umožnili malým fotbalistům z celého našeho regionu, aby mohli poznat úroveň čtvrté nejvyšší soutěže v republice, a to zcela zdarma," řekl k chystané akci ekonomický ředitel dvorského klubu Jan Jarolím.

Nedělní termín domácích utkání Dvora Králové je šikovný v tom, že většina okresních týmů v té době už má svůj part odehraný. A tak se nabízí prostor k návštěvě vyšší soutěže. Který jiný zápas by mohl být pro fotbalisty a fanoušky lákavější, než divizní okresní derby. K účasti na blížícím se podkrkonošském šlágru stačí klubům jediné. Kontaktovat sekretáře TJ Dvůr Králové nad Labem, nahlásit název klubu a přibližný počet fotbalistů, kteří by na utkání dorazili, aby se pak u pokladen samotná výprava vyhnula zbytečným prostojům.

Kontakt pro kluby

Tomáš Otradovský, Sekretář TJ Dvůr Králové, 604 125 228 

Dvorský klub se nechal inspirovat nedávným zájmem členů oddílu TJ Lánov, který využil možnosti volné návštěvy divizního utkání pro své nejmenší hráče. Ti si před týdnem společně s trenéry užili utkání čtvrtého Dvora s v tabulce druhou Dobrovicí (1:1). Pod Hankovým domem se hrál svižný fotbal, který se jim líbil, po utkání se navíc borci z lánovského klubu nechali s divizními hráči zvěčnit na fotografii.

Okresní derby je za dveřmi a ve fázi, jakou soutěž momentálně prochází, bude mít i tentokrát velký význam. Oba kluby, ač je v tabulce dělí sedm příček, hrají o záchranu. Oběma se na jaře daří předvádět slušné výkony a hlavně i sbírat body. Dá se tedy očekávat kvalitní fotbal.

Teď už si proto zbývá přát jediné: aby měl podkrkonošský šlágr také důstojnou kulisu. Vždyť třeba před deseti lety sledovalo duel domácího Dvora s Trutnovem 2250 diváků!

Dvorští fotbalisté s dětmi