Pořádné překvapení si hned na první kolo nachystala nejvyšší okresní soutěž mužů v podkrkonošském regionu. Na vlastním trávníku si totiž posílené Janské Lázně vyšláply na druhý tým tabulky Jiskru Kocbeře. Lídr soutěže Mladé Buky naopak roli favorita potvrdil v domácím duelu s výrazně nedisciplinovanými Bohuslavicemi.

Okresní přebor

Mladé Buky – Bohuslavice 4:2 (2:2)

Branky: Klossovski, Špička, Brhel z pen., Štěpánek – Weiss, Mucudis. Rozhodčí: F. Pilný. ŽK: 2:4. ČK: 0:3 (Vilám, Weiss, Zezula). Diváci: 70. Utkání se odehrálo na nerovné hrací ploše, což poznamenalo hru obou mužstev. Domácí se snažili o kombinaci, soupeř ale dokázat skórovat z první větší šance. Lídr tabulky dvěma góly skóre otočil, ale outsider těsně před půlí vyrovnal. Ve druhém poločase byli opět aktivnější domácí, branku se jim ale podařilo vstřelit až z penalty, kdy po faulu na Marcela Štěpánka skóroval Brhel. Domácí útočník pak v závěru po samostatné akci upravil na konečných 4:2. Před konečným hvizdem byl hostům odmáván ofsajd, se kterým hráči Bohuslavic nesouhlasili tak vehementně, že dva obdrželi červenou kartu.

Janské Lázně – Kocbeře 3:1 (1:0)

Branky: Doležal, Hromádko, vlastní (Mohet) – Béna. Rozhodčí: Lebeda. Hráno bez karet. Diváci: 50. Obměněný a posílený domácí tým neměl co ztratit. I když kostru týmu složil nový trenér Aleš Havlík až na sklonku zimní přestávky, ukázala se jako dobrá volba. První změně stavu dopomohli sami hosté. Obránce pouštěl ve vápně míč gólmanovi, ale nepočítal s Doležalem, který situaci vystihl a přehodil překvapeného Strassera. Ve 30. minutě hosté orazítkovali tyč, ale to bylo v jejich podání vše. Druhý poločas sebevědomí domácí nepustili soupeře do hry a důkazem toho byly i dva góly, jeden vlastní, když si Mohet po rohu domácích srazil míč do vlastní sítě a krásná trefa nové posily domácích Radovana Hromádka, který vyzkoušel v minulosti trávníky jak v lize, tak i v reprezentaci. Janské Lázně pak nemusel mrzet ani gól inkasovaný od Tomáše Bény.

Mostek – Strážné 4:2 (2:1)

Branky: Brádle 2, Lashchuk, Hampl – Stejskal, Grégr. Rozhodčí: Tandler. ŽK: 2:1. Diváci: 150. V utkání měl podstatně více šancí Mostek, hosté ovšem dvakrát z ničeho nic dokázali srovnat a až do závěru udržovali domácí diváky v napětí. Ústřední postavou duelu byl domácí útočník Lashchuk, který 9. minutě hlavičkou skóre otevřel a pak na další tři branky přihrál takovým způsobem, že jak Brádle, tak Hampl zakončovali sami před brankou. Za hosty vyrovnal v prvním poločase střelou o tyč Stejskal a hned na začátku druhé půle po standardní situaci Grégr. Hru Strážného však poznamenalo nepříjemné zranění ramene Jiřičky, který byl v 56. minutě ze hřiště odnesen na nosítkách a musela pro něj přijet záchranka. Domácí hráli lepší fotbal a pečeť na tři body narazil Hampl.

Staré Buky – Vítězná 2:6 (0:1)

Branky: Palinkáš, vlastní (Pacák) – Vladeka 3, Robek 2, Krákora. Rozhodčí: Beránek. ŽK: 1:3. Diváci: 40. V prvním ostrém startu navázali Sokolíci na nepovedenou zimní přípravu. Přátelské zápasy prohráli, a to se přeneslo i do tohoto utkání. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, ale bez efektu, zato hosté vyráželi do nebezpečných brejků. Jeden takový pak předvedli ve 40. minutě a šli do vedení. Do druhého dějství domácí dvakrát vystřídali, ale ke zlepšení to nevedlo. Pomalu jim navíc začaly docházet síly, všude byli o krok pozadu. Branky stříleli hosté, včetně té vlastní. Na to domácí provedli poslední střídání, a když se jim zranil hráč, museli od 60. minuty dohrávat o deseti.

Poříčí u Tr. – Vrchlabí B 2:1 (1:1)

Branky: Horák, Chaloupka – Miloš Šulc. Rozhodčí: Žerovnický. ŽK: 3:4. Diváci: 55. Nepříliš atraktivní utkání, ve kterém bylo hodně snahy, ale i díky terénu méně fotbalu. Vyhráli nakonec trochu lépe hrající domácí, kteří dokázali využít o jednu šanci více z toho mála, co se na hřišti událo.

Podhůří – Lánov 8:0 (4:0)

Branky: Smejkal 3, Mlejnek 2 (1 z pen.), E. Zdržálek, Hladík, Zíta. Rozhodčí: Seidel. ŽK: 0:5. Diváci: 150. Sousedské derby začali lépe domácí, kteří si vytvořili tlak a brankou Emila Zdržálka šli do vedení. Hosté se potom dostali do několika příležitostí, ale domácí obrana jim skórovat nedovolila. Ve dvacáté minutě se pískala penalta pro Hartu a exekutor Mlejnek se nemýlil. Na 3:0 zvyšoval kapitán Tomáš Hladík, který tím oslavil nedávné čtyřicátiny. Poločas uzavřel s přispěním hostujících hráčů opět Mlejnek. Druhá půle se odehrála zcela v režii domácího mužstva. Hattricku dokázal docílit během patnácti minut nejlepší hráč utkání Smejkal a brankový účet uzavřel střelou po samostatné akci mladíček Dan Zíta. Podhůří jasně vyhrálo první jarní zápas a 150 diváků, kteří si udělali čas na fotbal, odcházelo ze stadionu spokojeno.

Bílá Třemešná B – Rtyně v P. 1:2 (1:2)

Branky: M. Jákl – Zvara, Hoffman. Rozhodčí: Seidl. ŽK: 2:4. Diváci: 60. Úrovní slabší utkání rozehráli lépe domácí, které poslal do vedení Martin Jákl. Favorit zápasu odpověděl slepenými góly krátce před přestávkou. Ve 41. minutě se prosadil Zvara, ve 45. pak Hoffman. Po pauze domácí ožili, měli šance, alespoň k remíze ale duel nedotáhli.