Trutnov - Živanice 1:6

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Prvních třicet minut z naší strany 
nebylo špatných. Bojovali jsme, bránili, ale pak zase přišla, pro nás na jaře typická, zbytečná ztráta v rozehrávce a po špatném bránění jsme dostali gól. Vzápětí soupeř potrestal další naši chybu a v poločase jsme prohrávali 0:2. Při té kvalitě, co Živanice v současné době mají, jsme jim nemohli konkurovat."

Milan Ujec st., trenér TJ Sokol Živanice: „Do zápasu jsme šli s odhodláním oplatit soupeři podzimní prohru. Od začátku jsme měli hru pod kontrolou. Dařily se nám kombinace se zakončením. Naše převaha se stupňovala v nakonec jednoznačný výsledek."

Suchdol - Ústí n. O. 0:2

Jan Skácel, sekretář Jiskra Ústí nad Orlicí: „Úkol byl splněn. Ústí zůstává v divizi. Hráči na hřišti plnili beze zbytku stanovenou taktiku. O konečném výsledku rozhodl právě disciplinovaný, koncentrovaný výkon ve všech řadách, 
v zádech s výborným 
brankářem."

Semily - Jaroměř 3:1

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: „Prvních 30 minut zápasu bylo jednoznačně v naší režii, velmi brzy jsme vstřelili úvodní gól a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom neměli na půdě posledního týmu tabulky vyhrát. Domácí však z ojedinělé akce skórovali a my jsme nebyli schopni již prakticky ničeho. Vypili jsme si tak svůj divizní kalich hořkosti až do úplného dna."

Letohrad - Admira 1:2

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „V úvodu utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Postupem času se hra vyrovnávala 
a hostům stačila první střela z trestného kopu k vyrovnání. Druhý poločas rozhodla pěkná akce s neméně pěkným zakončením a my museli dotahovat. Zkušený tým Admiry nám toho mnoho nedovolil a do koncovky jsme se dostávali převážně po standardních situacích, při kterých nám bohužel chyběl větší důraz. Hosté v závěru mohli několikrát své vedení navýšit z rychlých brejků, takže se dá ohodnotit toto utkání jako zasloužené tři body pro efektivnější hosty."

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Petr Rybička (Chrudim): Král střelců ČFL. 
V posledním kole se trefil dvakrát. Celkově má 
21 přesných zásahů.

2. Josef Janecký (Živanice): Dvěma góly pomohl k demolici Trutnova. Přesně pálil v obou poločasech.

3. Jan Souček (Ústí n. O.): Prvním gólem v utkání mužstvo povzbudil.

Vítěz kola

Jiskra Ústí nad Orlicí: Poslední zápas sezony rozhodl. Ústečtí podali takticky dobrý výkon a vybojovali klíčovou výhru.

Poražený kola

MFK Trutnov: Do zápasu s Živanicemi tým šel oslaben o několik opor a přes slušný začátek inkasoval šest branek.

Střípky a zajímavosti

Chrudim dojela do cíle pátá

Chrudim - Fotbalisté MFK Chrudim si na závěr soutěže pěkně zastříleli a soupeře z Domažlic deklasovali nejvyšší výhrou v sezoně (6:0). Ta jim však 
k vylepšení konečného umístění nestačila a úspěšnou sezonu zakončili celkově na pátém místě. 
Vítězem ČFL se staly Jirny, které se ovšem předem postupu do druhé ligy vzdaly. Druhé Zápy sice zájem o FNL projevily, ale nedostaly od FAČR licenci. 
Tu naopak získala třetí Viktoria Žižkov, a tak se po roční pauze vrátí do profesionální soutěže. Ze třetí ligy naopak sestupují v zimě odstoupivší SK Union 2013, dále Brozany, Most, Čáslav a také Kolín.

Ústí zachráněno, Jaroměř padá

Ústí nad Orlicí - Podivná sezona končí ze strany ústecké Jiskry nakonec „pohádkově". V jarní části to byla na hrací ploše velká bída, ale závěr donutil hráče vymáčknout ze sebe zbytky sil a po výhře 
v Suchdole (2:0) se s odřenýma ušima zachránili. Prohra na hřišti posledních Semil (1:3) byla zrcadlem roční divizní epizody Jaroměře. Tým celou sezonu srážely promarněné šance a lehce inkasované góly, což nemohlo skončit jinak než sestupem.

Živanice vyhlížejí postup do ČFL

Živanice - Fotbalisté Živanic vyhráli 6:1 v Trutnově a se ziskem 61 bodů si na druhém místě zajistili roli prvního náhradníka na případný postup mimo pořadí do ČFL. Pokud by totiž některý z účastníků třetí nejvyšší soutěže rezignoval na svoji účast, což je v posledních letech poměrně častý jev, pak by se do nejvyšší amatérské soutěže posunuly právě Živanice, které již také avizovaly zájem o start v ČFL. O definitivní podobě listin účastníků ČFL a divizí se rozhodne na aktivu v sobotu 25. června v Praze.