Po podzimu je váš tým na pátém místě tabulky. Znamená pro vás toto umístění spokojenost nebo jste si před sezonou představovali lepší pozice?
S pátým místem po podzimní části jsme určitě spokojeni. Mohlo být líp, zároveň ale i hůř. Každopádně toto umístění je nad naše očekávání.

Jak jste vůbec viděl kvalitu soutěže jako takové? Počet mužstev se rozšířil na 16 a v I. A třídě letos působí pět nováčků. Myslíte, že ji tyto týmy zkvalitnily nebo je tomu naopak?
Myslím si, že první polovina tabulky je herně celkem dost vyrovnaná. Nováčků je opravdu hodně, ale nutno říci, že někteří z nich svou kvalitou překvapili.

Vrchlabí je druhým nejlépe bránícím kolektivem v soutěži. Kde vězí síla zadních řad vašeho týmu?
Není to jen o síle zadních řad, ale svůj podíl na tom má i vhodně zvolená záloha, která spoluhráčům pomáhá bránit. Hodně nás také tradičně drží Michal Šulc v brance.

Na druhé Třebechovice ztrácíte momentálně sedm bodů. Myslíte, že by se váš tým při kvalitním vstupu do jarní části mohl zapojit i do hry o postup?
Rozhodně bychom na jaře chtěli hrát v první polovině tabulky, vyšší cíle nemáme. Chceme dál stabilizovat tým a pokusit se do něj začleňovat další mladé hráče.

Také v této sezoně nemůžete využít domácího prostředí. Jak moc se těšíte na den, kdy se poprvé představíte na vlastním novém stadionu?
Už aby to bylo (usmívá se)! Všichni ve Vrchlabí pevně věříme, že se začne v březnu stavět.

I. A třídu opustil na konci podzimu tým Staré Paky, který byl vyloučen kvůli opakovanému nasazování „černocha" z divize. Co říkáte na to, že podobné praktiky probíhaly na krajské úrovni?
Myslím si, že to byla ze strany Staré Paky pořádná hloupost. Vůbec nevím, co tím chtěli dokázat. Pro nás to znamená jediné. V tabulce jsme přišli o bod za domácí remízu s tímto týmem a na jaře odehrajeme o zápas méně.

Které dva týmy by si podle vás letos zasloužily postup do krajského přeboru, který jeden naopak soutěž nejspíš opustí?
Asi bych favorizoval týmy Třebechovic a Třebše. Ačkoliv na hřišti prvně jmenovaného jsme uspěli. Naopak Třebeš si jako jediná od nás odvezla tři body. Díky osudu Staré Paky čeká sestup již pouze na jeden klub a zatím to vypadá na Polici.

FC Vrchlabí - podzim 2013

Vrchlabí - Černilov 3:0

Vrchlabí - Roudnice 1:1

Nové Město - Vrchlabí 0:0

Ohnišov - Vrchlabí 1:3

Vrchlabí - Častolovice 1:1

Dvůr Králové B - Vrchlabí 3:1

Nový Hradec Králové - Vrchlabí 0:0

Vrchlabí - Třebeš 0:2

Třebechovice - Vrchlabí 2:3

Vrchlabí - Kunčice 3:1

Police - Vrchlabí 1:1

Vrchlabí - Kostelec n. O. 1:0

Vysoká - Vrchlabí 3:0

Vrchlabí - Bílá Třemešná 3:0