Velim – Turnov 1:1 (1:0)

Turnov do utkání vstoupil bez špílmachra Bretta, kterého zatím na nespecifikovanou dobu ze hry vyřadily záludné zdravotní lapálie. V úvodu si hosté počínali aktivněji a Velim si pětadvacet minut téměř „neškrtla“. Ale ani šance Turnova nekončily výraznějším úspěchem. Nadějnější příležitost připravil až ve 29. minutě Koubek pro Benka, který ovšem v úniku minul. O dvě minuty později mohl skórovat i Vavřich, ale na brankové čáře zatáhl za brzdu bek Velimi.

Když neuspěl Turnov, zakročili domácí. Nákop z defenzivy Metelka neodhadl a špatný výběh potrestal před půlí chytrým přehozem Snop.

Do druhé půle nahradil Maňase Bárta a Turnov zařadil ještě vyšší rychlostní stupeň. Bernátův „trestňák“ skončil nejprve nad brankou a netrefil ani Novotný, kterému po hlavičce Koťátka chyběly k míči milimetry.

Turnov se dočkal vyrovnání v 67. minutě. Daniel Hurt trestným kopem našel Bártu, který prodloužil na Novotného, jenž hlavou uklidil míč nekompromisně do sítě.

Hosté drželi míč nadále na svých kopačkách a měli více ze hry, ale ani když velká šance Koubka, který z osmi metrů minul konstrukci branky, neskončila úspěchem, rozdělily si obě mužstva po bodu.

„Sehrálo se velice kvalitní utkání. Vezeme v uvozovkách jen bod, přestože zápas na vítězství byl. Herně to bylo tak 60 na 40 pro nás, což je povzbuzující do dalších zápasů,“ řekl po zápase vedoucí FKP Turnov Petr Horáček.

Fakta – branky: 40. Snop – 67. Novotný. Rozhodčí: Fišer. ŽK: 0:4. Diváků: 150. FKP Turnov: Metelka – Koťátko, Novotný, Horák, V. Hurt – D. Hurt, Maňas (46. Bárta), Benek, Bernát – Vavřich (75. Bělík), Koubek (84. Ježek).

FK Trutnov – Jiskra Ústí nad Orlicí 1:1 (0:0)

Svěřenci trenéra Petra Kozáka měli po celou zimní přestávku na očích tabulku soutěže, a tak museli sledovat název svého klubu na posledním řádku. Možná i proto chtěli v jarní premiéře zvítězit a dotáhnout se bodově na patnáctý Nový Bydžov.

Kádr Trutnova doplnil těsně před utkáním královédvorský Andrle, z hostování v Úpici se navíc vrátil Kejzlar. Obě „nové“ tváře pak vytvořili útočný tandem, čímž domácí nahradili zraněného forvarda Holubce. „Moc možností jsme před zápasem neměli, bohužel útočníci neměli dostatečnou podporu ve spoluhráčích z druhé vlny, a tak jsme příliš nebezpeční nebyli,“ litoval po remíze 1:1 domácí trenér Petr Kozák.

V první půli ještě jeho tým od pohromy zachránil gólman Šťastný, i on ale v 71. minutě kapituloval po brance Kukly – 0:1. Naštěstí o pár minut později hlavou vyrovnal Přívratský a do konce utkání se již na výsledku nic nezměnilo. „Na úvod jara to bylo takové trápení, fotbalu diváci z obou stran viděli málo. Soupeř byl nebezpečný v protiútocích, remízu každopádně považuji za zaslouženou,“ doplnil k průběhu střetnutí Kozák.

FK Pardubice B – TJ Dvůr Králové nad Labem 1:1 (0:0)

Bod získali na startu jara také Dvoráci. Ti zamířili do pardubických Ohrazenic, kde plánovali o body okrást domácí rezervu třetiligového týmu. To se jim také povedlo, i když pouhý bod je s ohledem na průběh duelu málo.

„Před utkáním bych remízu bral, nyní samozřejmě ztráta dvou bodů mrzí. Zápas jsme měli velmi dobře rozehraný, šancí na pojištění našeho vedení bylo hodně. O to víc naštve, když dostaneme gól v nastaveném čase,“ hořekoval po skončení zápasu dvorský lodivod Miloš Dvořák.

Jeho tým nastoupil s navrátilci Motyčkou a Řežábkem, absenci zraněného Kruliše vyřešil záskok Doseděla z rezervního celku.

Právě aktivní Řežábek stál u zrodu úvodní trefy vyrovnaného souboje. V 66. minutě vysunul do šance Kilevníka, jehož obrana zastavila faulem. Ten potrestal proměněnou penaltou Čech, pro něhož šlo o devátý gól v sezoně – 0:1. Stejný hráč přitom skóroval chvíli před tím, úvodní trefa ale nebyla uznána pro ofsajd.

Své vedení mohli Dvoráci v závěrečné čtvrthodině navýšit, Otradovský, Samler a po nich i Kořínek však své šance zahodili. Přišel tak krutý trest. V 91. minutě upadl ve vápně Klátil a z nařízeného pokutového kopu srovnal na konečných 1:1 Buriánek. „Co k tomu říct? Měli jsme proměnit šance a nemuseli jsme řešit penaltu, která nebyla, což uznala i domácí strana,“ prohodil kouč Dvořák.