Fotbalistům Dvora Králové zbývá v divizní soutěži dohrát duel 12. kola v Náchodě, jinak ale podzimní části v krajských a okresních soutěžích odzvonilo. Připomeňme si proto, jak se kolektivům, které ještě v takřka zimním počasí musely vyběhnout na trávníky, o víkendu dařilo.

Divize C

Pardubice B – Dvůr Králové A 1:1 (1:0).

Dvorští fotbalisté letošní podzim rozhodně nebudou hodnotit pozitivně a na vině je aktuální série sedmi utkání bez vítězství. Ta neskončila ani na hřišti druholigové pardubické rezervy. Nutno dodat, že bod je tentokrát pro hosty šťastným ziskem. V prvním poločase byli totiž domácí jasně lepším týmem a jejich vedení 1:0 bylo pro svěřence kouče Cellera hodně lichotivým výsledkem. Gólově udeřilo jen ve 23. minutě, kdy odpor soupeře konečně prolomil Kudrna – 1:0. Zbylé dvě branky Pardubic nemohly být uznány pro ofsajd.

Po přestávce Dvoráci vyrovnali hru a začaly přicházet i šance. Hned v 53. minutě se v jasné příležitosti zjevil Fejk, trestuhodně ale nechal jen vyniknout domácího brankáře. Poté mohl soupeř přidat uklidňující trefu, stejně jako v předchozích zápasech ale podržel tým gólman Ulrych. A tak se diváci dočkali vyrovnání. V 77. minutě se míč odrazil ke Kilevníkovi a nejlepší střelec modrobílých srovnal na 1:1. Zbytek utkání přinesl ještě břevno z kopačky domácího Vágnera, konečný hvizd rozhodčího ale ukončil snahy obou mužstev.

Fakta – branky: 23. Kudrna – 77. Kilevník. Rozhodčí: Rejžek (Strakonice). ŽK: 0:1. Diváků: 80. TJ Dvůr Králové: Ulrych – Podolník, Kruliš, Rejl, Ježek – Kilevník, Fejk, Moník, Čenovský – M. Otradovský, Marks (84. Blažek).

Krajský přebor

Dvůr Králové B – Hořice 0:3 (0:1).

Rezerva Dvora se potřebovala v posledním podzimním utkání loučit výhrou, aby udržela kontakt s nesestupovými pozicemi. Jenže svěřenci hrajícího trenéra Hrušky svoji roli nezvládli. V úvodu sice Samler nastřelil tyč, ani zbylé šance domácího celku ale ke vstřelení branky nevedly. Trefil se naopak soupeř, to když pár vteřin před pauzou po rohovém kopu otevřel skóre Pour – 0:1.
Jestli někdo věřil v domácí obrat, musel si nechat zajít chuť hned po přestávce. V 54. minutě Kramule a o tři minuty později Michálek totiž navýšili hostující náskok na tříbrankový. Otřesení Dvoráci pak již síly na zvrat nenašli, poprvé v sezoně navíc v utkání nedokázali vstřelit ani jednu branku.

Michal Hruška, trenér Dvora B: „Oproti minulému týdnu nemohu hráčům vytknout nedostatek bojovnosti a snahy. Celé utkání se odehrálo za naší územní převahy. Hosté ale dobře bránili a na rozdíl od nás všechny šance proměnili. Proto utkání skončilo tak krutým výsledkem."

I.B třída

Janské Lázně – Miletín 0:3 (0:2).

Již ve čtvrtek došlo k dohrávce 12. kola, v němž svěřenci kouče Hanuše přivítali na umělém trávníku v Trutnově nováčka z Miletína. Domácí dobře věděli, že pokud prohrají, přezimují na poslední příčce tabulky. A tak se i stalo. Hosté byli lepším týmem a do vedení se dostali již po dvou minutách Juklem. Ve 20. minutě zvýšil náskok Leplt a s janskolázeňskými ambicemi to nevypadalo dobře.

Tým z Krkonoš se po celý podzim trápil s absencemi hráčů základní sestavy a nejinak tomu bylo i v derniéře roku 2012. Přesto se ve druhém poločase domácí snažili. Soupeři již byli vyrovnaným sokem, v 71. minutě ale z brejku udeřil Bartoníček a nadějím na bodový zisk byl definitivně konec.

Fakta – branky: 2. Jukl, 20. Leplt, 71. Bartoníček. Rozhodčí: Vích. ŽK: 1:1. Diváků: 40. SK Janské Lázně: Bernasinskí – Kos (46. Brát), Krudenc, M. Dvořák ml., Sapár – Sameš, Horák, M. Dvořák st., Stránský – Štelzer (66. Doležal), Němeček.

Petr Janovec, vedoucí družstva Janských Lázní: „Hosté začali utkání zhurta a po dvaceti minutách vedli o dvě branky. Ve druhém poločase jsme dokázali hru vyrovnat, bohužel jsme ale své šance proměnit nedokázali. Po třetím gólu bylo rozhodnuto."

Hostinné – Sobotka 3:1 (2:0).

V přímé bitvě o šestou příčku přijel do Hostinného tým Sobotky a při pohledu na dosavadní výsledky obou soupeřů se dal očekávat vyrovnaný boj. Na góly diváci nečekali dlouho. Už v 7. minutě propadl po standardce míč k Vackovi, a ten prostřelil gólmana hostů – 1:0. Ve 20. minutě přidal druhou branku Tatranu Maličký a do šaten si domácí nesli příjemný náskok 2:0.

Ač trenér Ulvr nabádal své svěřence k ostražitosti v úvodu druhého poločasu, přesto přišla chyba v defenzivě a už v 53. minutě kontaktní gól Mikuleckého – 2:1. V 68. minutě ale vypálil Polák a Nosskova dorážka uklidnila dění na hřišti – 3:1. Po tomto momentu již domácí zasloužené vítězství uhájili a z pozice nováčka mohou podzim 2012 hodnotit jako úspěšný.

Fakta – branky: 7. Vacek, 34. Maličký, 68. Nossek – 53. Mikulecký. Rozhodčí: Zloch. ŽK: 2:1. Diváků: 70. Tatran Hostinné: J. Horák – Janouch, Kosina, Penner, Rodr (43. Šmucler) – Polák, L. Kracík, Vacek, Maličký (90. Seidl), Urban – Nossek (83. Nosek).

Daniel Ulvr, trenér Hostinného: „Konečně se nám podařilo odehrát kvalitní první poločas a vytvořit si v něm slušný náskok. Šancí bylo i víc, mohli jsme být klidnější. Po pauze se sice soupeř chytl, od stavu 3:1 jsme už ale měli utkání pod kontrolou. Až na dvě vysoké porážky ze hřišť Kopidlna a Jičína musíme být s podzimem spokojeni."

Okresní přebor

Lánov – Vrchlabí B 5:2 (0:0).

V prvním poločase měla hra rychlý spád, avšak diváci se branky nedočkali. Naopak druhý poločas přinesl gólovou podívanou, když domácí proměnili dva nařízené pokutové kopy a skóre bylo 2:0. Tempo Lánova ve druhém dějství velice vzrostlo, a tak se hosté prosadili pouze po dvou rohových kopech, čímž korigovali konečných 5:2.

Fakta – branky: Havránek 2, Hájek, Šafařík, Teichman – Votoček, Tauchman. Rozhodčí: R. Nývlt. ŽK: 2:3. Diváků: 50.

Okr. soutěž III. třídy

Bílá Třemešná B – Malé Svatoňovice 5:2 (3:2).

V dohrávce 13. kola rezerva domácího Sokola zvládla přestřelku v prvním poločase a ve druhé půli již suverénně dokráčela k vítězství. Bratrskou dvojici Jáklových ve střílení branek doplnil nejlepší podzimní střelec A mužstva Radek Hendrych.

Fakta – branky: Jaroslav Jákl 2, Hendrych 2, Martin Jákl – Turek, Seidel. Rozhodčí: Machata. ŽK: 1:3. Diváků: 30.