Poté, co v sobotu odehrály generálky na nový soutěžní ročník týmy Semil, Dvora Králové a Jablonce nad Jizerou, nastoupili k poslednímu přípravnému utkání také fotbalisté Trutnova a FK Pěnčín-Turnov.

SK Union – Trutnov 5:3 (2:1)

Velmi hodnotnou přípravu odehráli v neděli trutnovští fotbalisté. Pátý celek loňské divizní skupiny C zavítal na hřiště třetiligového SK Union a nevedl si vůbec špatně. Domácí byli silově lepším týmem, v osobních soubojích měli navrch. I přes převážně vysoké hráče se ale Trutnov prosazovat dokázal.
Už v prvním poločase střelecky udeřil stoper Makovský, jenž vyrovnával na 1:1. Domácí poté dvěma góly odskočili na 3:1, ale po pauze dokázali znovu srovnat mladíčci Tauchman se Šulitkou. Stav 3:3 ale do konce nevydržel.

Vlastními chybami se o něj hosté připravili v 88. a 90. minutě, kdy inkasovali zcela zbytečné dva góly a z jinak velmi povedeného utkání odešli poraženi.

Fakta – branky: Makovský, Tauchman, Šulitka. MFK Trutnov: Šťastný – Křižovič (46. Kancok), Kovář, Makovský, Tobiáš (46. T. Navrátil) – Kamitz, Landyš, Tauchman (70. M. Mařas), J. Holubec – P. Holubec, Čech (70. Šulitka).

Pěnčín-Turnov – Mnichovo Hradiště 9:3 (6:3)

Turnovští fotbalisté si k poslednímu přípravnému utkání pozvali nováčka krajského přeboru z Mnichova Hradiště. Oba celky zahájily duel s myšlenkami pouze na útočení a podle toho vypadal i vývoj skóre. Vždyť už po čtvrthodině svítil na ukazateli stav 3:2.

Do konce první půle viděli přítomní ještě čtyři branky, to už se ale činili především domácí hráči a do pauzy se šlo za hokejového výsledku 6:3.

Až přestávkové pokyny trenéra Petříka daly jasně najevo, že je potřeba vycházet ze zajištěné obrany, a tak už žádný gól v síti Hyky nepřibyl. Naopak domácí přidali ještě tři trefy. Potěšitelným faktem před startem divizního podzimu byly dva vstřelené góly útočného dua. Posila z Lomnice Drahoňovský je stihl před přestávkou, střídající Moravec po ní. Dvakrát se prosadil také hrající trenér Petřík, ten ale ze hry brzy odešel kvůli svalovým problémům.

Fakta – branky: Petřík 2, Drahoňovský 2, Moravec 2, Beníšek, Bárta, Tvrdý. FK Pěnčín-Turnov: Hyka – Tvrdý, Šimek (70. Matěj Randák), Matoušek, Šteffan (46. Korček) – Beníšek, Petřík (20. Bárta) – Cigánek (60. Poláček), Papoušek, Marek Randák – Drahoňovský (46. Moravec).

Na stránkách Deníku týden plný fotbalu

Jelikož už o tomto víkendu bude zahájena divize C, ale ve východních Čechách i krajské a okresní soutěže, budeme se v následujících dnech věnovat právě předsezonním informacích z jednotlivých oddílů. Nejprve celostátní soutěži, poté těm nižším. Sezona v Libereckém kraji bude zahájena o týden později, a tak pod pokličku zástupců v krajských soutěžích, ale i okresním soutěžím na Semilsku se Krkonošský deník bude obsáhleji věnovat v týdnu příštím.