Na podzim se oba rivalové rozešli výsledkem 2:2, po penaltách slavil Dvůr. Včerejší, jubilejní 20. divizní, derby skončilo opět dělbou bodů (1:1). Vítěznou radost ale tentokrát zažili fotbalisté Trutnova, kteří penaltovou loterii ovládli při skóre 4:3.

Ilustrační foto
Penaltový rozstřel rozhodl i jarní derby. Výhru tentokrát slaví Trutnov

Poražený týdne v Královéhradeckém kraji: Vlkanova a spol. si o postup mezi elitu nezahrají

Fotbalisté Hradce Králové definitivně přišli o naději na baráž. Po remíze v derby v Pardubicích (0:0) a výhře Brna nad Třincem (5:0) uzmula třetí příčku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a tím i možnost zahrát si o postup mezi elitu, právě Zbrojovka. Votroci přitom měli před jarními odvetami místenku do baráže, na jihomoravský soubor drželi náskok šesti bodů, ale druhá polovina soutěže se jim nevydařila. „Byli jsme blízko. Strašně moc jsme chtěli. Možná až moc,“ uvedl hradecký záložník Adam Vlkanova.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FK Pardubice - FC Hradec Králové.
Bez gólů. Fotbalové derby nemělo vítěze

Komentář Jiřího Fejgla: Blbá nálada

Ne, příznivci nemají nadávat svému týmu. Nemají plivat na hráče. Je to hnus, primitivismus. Fandit svému klubu je nutné v časech dobrých - i zlých.

Konec derby v Pardubicích, po němž se pohádali fotbalisté Hradce se svým kotlem, byl hloupý a zbytečný. Jenže také důsledek atmosféry kolem klubu, který by měl být vlajkovou lodí fotbalu ve východních Čechách.

Černobílý Hradec se zkrátka topí v blbé náladě, jak říkal prezident Václav Havel, ten pravý prezident.

Důvody jsou zřejmé. Tím prvním je šílenost, které se říká stadion. V Malšovicích nemůže bavit fotbal vlastně nikoho. Je těžké zažrat se do hry, když na hráče nedohlédnete. Jsou tu však i další faktory. Klub jede samospádem, každý nový příchozí brzy přistoupí na mantru, že bez nového stadionu to nepůjde.

Proto tým ztratil naději na první ligu. Proto je v Hradci blbá nálada.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FK Pardubice - FC Hradec Králové.
Votroci přišli o baráž a schytali nadávky: Styďte se!