S velkým očekáváním vyhlíželi nový divizní ročník příznivci obou podkrkonošských rivalů. Těžko si ale představovali, že po třech kolech budou mít dva nejmocnější kluby z regionu v kolonce výher nulu. Zatímco Trutnovští dvakrát „skapali" v penaltových rozstřelech, Dvoráci nelichotivou číslici mohou vidět i na pozici získaných bodů.

Ví, že musí vyhrát

Pravda, na podobné statistiky ve městě známém hlavně díky Safari, nejsou v posledních letech zvyklí. Jak ukazují rámečky, hlavně v sezonách 2012/13 a 2013/14 si Dvoráci úvod soutěže doslova užívali. Dokonce se vyhřívali na vedoucích příčkách a z bleskových bodových žní těžili takřka po celý ročník.

Letos je ale vše jinak. Obměněný kádr roli nezvládá a zatím všechna tři utkání prohrál. Zoufat ale nemusí. Na rozdíl od svého trutnovského rivala hrál pouze jednou před domácím publikem, naopak dvě venkovní bitvy jej zavlály na horké půdy ambiciózních ligových farem ze severu (Jablonec, Turnov).

Po zpackaném domácím klání s rezervou Pardubic (1:2) ale svěřenci trenéra Chalupy musejí opravdu zabrat. Český Brod by měl v neděli patřit k hratelnějším soupeřům, a pokud jej Dvoráci neporazí, těžko se jim na podzim bude odlepovat od tabulkového dna. Zvlášť při pohledu na nadcházející los, jemuž jsme se v Deníku podrobně již věnovali.

Penalty? Už ne!

Ač tomu už nějaký ten rok nebylo zvykem, před letošním ročníkem se v divizi více nadějí vkládalo do trutnovského klubu. Zdejší A mužstvo na rozdíl od oslabeného rivala svůj kádr vkusně doplnilo a ambice mělo a určitě stále i má vyšší než dřív. Trutnov by měl letos ukončit tradiční divizní roli z 21. století, během níž nikdy ve 4. lize nevydržel dlouho a o účast musel opakovaně bojovat v krajském přeboru.

Start do sezony si ale trenér Miloš Dvořák se svými svěřenci představoval určitě jinak. Porážka na hřišti Živanic sice nebyla překvapením. Přesto hráči dodnes litují nevyužité šance ze závěru utkání, která mohla duelu zajistit zaslouženou remízu. Mnohem více ale mrzí ztráty z domácího prostředí. Proti nováčkovi z České Třebové byl Trutnov jasně lepší, kvantum gólovek ale přetavil jen ve vyrovnání na 1:1 a v následném penaltovém rozstřelu neuspěl. Podobně dopadl i poslední duel s Benátkami. Ambiciózní nováček rozhodně byl k poražení, znovu z toho byl pouhý bod.

Teď už ale na tým od břehu Úpy čeká opravdu hodně náročná série. Zítra do Jablonce nad Jizerou, týden na to doma proti Turnovu a pak do Dobrovice. Každý bod bude důležitý, zvlášť když hned po té následuje okresní derby (21. září). A do něho přece bude chtít každý z rivalů jít v co nejlepším rozpoložení!